Mahler, despre medicii de la „Marius Nasta” care ar fi luat mită: „Infracțiunea nu este compatibilă cu profesia, care este nobilă”

Data actualizării: Data publicării:
beatrice mahler face declaratii la guvern
Mahler a mai spus că salariul unui medic, din cadrul Institutului, este de aproape 15.000 de lei. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, Beatrice Mahler, a declarat, joi, în legătură cu cei patru medici reținuți, pentru că ar fi luat mită pentru operații, că este o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic, adăugând că „medicina este o profesie nobilă”. Ea a mai explicat că, de-a lungul timpului, au fost ședințe și discuții cu medicii, cu privire la astfel de comportamente și „ei nu au confirmat niciodată că se supun unor astfel de acțiuni”. Mahler a mai spus că salariul unui medic, din cadrul Institutului, este de aproape 15.000 de lei.

„În aceste zile și cu aceste evenimente, încrederea pacienților în medici este grav afectată. Pe lângă colegii noștri, care sunt sub atenția organelor penale, la „Marius Nasta” sunt alți 94 de medici, care își desfășoară activitatea într-un mod care nu cred și sper că nu este așa, nu mai lasă loc de alte fapte de natura penală”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul spune că au fost ședințe repetate la care au participat medicii, cu privire la astfel de comportamente

Ea a declarat că este „extrem de tristă că astfel de evenimente se întâmplă”, adăugând că „datoria ei esențială este să transmită atunci când este cazul de orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare”.

„Putem face asta doar eliminând persoanele care nu au un comportament adecvat. Sunt în cercetări două dosare penale, unul pleacă de la o sesizare făcută de „Marius Nasta” în 2021, după care s-au desfășurat evenimentele și cercetările, astfel încât au rezultat inculparea anumitor persoane, dar date despre modalitate aș vrea să vă dea organele abilitate. Al doilea dosar pleacă de la o sesizare făcută la începutul anului, când unul dintre medici mi-a adus în atenție sesizarea făcută de unul dintre pacienți, și după discuția cu pacientul am trimis către secția de poliție sesizarea”, a mai spus Mahler.

Managerul a mai explicat că, de-a lungul timpului, au fost ședințe repetate și discuții la care au participat medicii, cu privire la astfel de comportamente.

„Au fost ședințe repetate de-a lungul timpului cu întreg personalul din institut. Ei nu au confirmat niciodată, în fața mea, că se supun unor astfel de acțiuni. Niciun coleg nu a făcut o sesizare scrisă împotriva unui alt coleg. Nu este o informare făcută doar în acest an și înainte de 2020 ședințele au fost repetate. A fost o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic. Medicina este o profesie nobilă”, a mai spus Mahler.

Aceasta a mai explicat că salariul unui medic este de aproape 15.000 de lei, în Institutul „Marius Nasta”.

Mahler mai spune că pacienții acestor medici vor fi reprogramați către alți specialiști, „în condițiile în care își doresc acest lucru”.

Patru medici de la Institutul „Marius Nasta” au fost reținuți

Patru medici, chirurgi cunoscuți și rezidenți, au fost reținuți după ore în șir de audieri și percheziții. Alte cadre medicale au primit control judiciar.

Procurorii și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au descoperit că încă de anul trecut mai mulți medici rezidenți, chirurgi și anesteziști ar fi luat mită de la pacienți pentru a face controale înainte de operații, după operații, dar și pentru a face intervenții chirurgicale.

Nouă persoane au fost implicate, patru medici, printre care și doi medici chirurgi cunoscuți, profesori universitari la UMF Carol Davila, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar doi rezidenți au fost reținuți alături de el, patru cadre medicale au primit control judiciar, iar un altul nu a fost găsit, pentru că ar fi în concediu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri