Malul râului Orăştie s-a surpat chiar sub podul autostrăzii Deva-Sibiu. Autoritățile dau vina pe cursul apei

Data actualizării: Data publicării:
mal surpat autostrada deva
Malul râului Orăştie s-a surpat sub podul autostrăzii Deva - Sibiu. Foto: DRDP Timişoara

Posibil pericol pe autostrada Deva-Sebeș, după ce malul râului Orăștie s-a surpat chiar sub podul șoselei de mare viteză. Un localnit a făcut mai multe fotografii pe care le-a postat pe o rețea socială, spunând că "nu mai durează mult și vom ieși de pe autostradă direct în râu". Reprezentanții CNAIR spun că motivul erodării ar fi schimbarea cursului apei din acel loc. 

Un localnic din Oărştie a publicat pe Facebook mai multe imagini în care se observă malul surpat de sub podul autostrăzii dintre Deva și Orăștie. 

„Nu mai durează mult şi o să ieşim de pe autostradă direct în râu. Schimbăm maşina cu barca. Autorităţile în măsura să rezolve aceasta problemă nu au nici un stres, pe ele nu le interesează deloc”, spune bărbatul. 

Explicațiile CNAIR cu privire la pericolul dat de  malul surpat

Reprezentanții CNAIR, prin Direcţia Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, au venit cu un punct de vedere legat de această situație și spun că echipele Secţiei Întreţinere Autostrăzi DRDP Timişoara au efectuat o revizie a sectorului de autostradă km 369+400 – km 335+000.

"S-a constatat că, în amonte de pod, la km 340+808 s-a produs schimbarea cursului apei, ceea ce a determinat erodarea accenturată a malului drept, fapt care a dus la demolarea acestui mal pe o lungime de 200 metri în amonte", este una dintre explicațiile autorităților. 

Zona erodată de râul Orăștie se află după gardul de protecție al autostrăzii A1.

"CNAIR S.A., prin DRDP Timișoara a notificat instituțiile abilitate să rezolve problema extinderii erodării malurilor pentru a nu fi pusă în pericol siguranța corpului autostrăzii. În urma ședinței de astăzi a Comitetului pentru Situații de Urgență a județului Hunedoara, s-a luat decizia intervenției imediate a Administratiei Bazinale de Apa Mures pentru a elimina fenomenul de erodare. DRDP Timișoara va monitoriza situația și, la nevoie, va asigura măsurile necesare pentru siguranța circulației", au mai transmis, prin intermediul unui comunicat, autoritățile competente.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri