MApN: Aseară s-au găsit fragmente de dronă foarte aproape de malul Dunării. Se iau măsuri suplimentare de securizare a spațiului aerian

Data actualizării: Data publicării:
atac cu drone pe malul dunarii
MApN: Aseară s-au găsit fragmente de dronă foarte aproape de malul Dunării. FOTO: Captură video Digi24

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, a declarat la Digi24 că ministrul Angel Tîlvăr este la Ceatalchioi și că echipele de investigație ale MApN care cercetează zona au semnalat în cursul serii "o serie de fragmente care pot fi asimilate unei drone", acestea urmând să fie investigate. El a adăugat că se iau măsuri suplimentare de securizare a spațiului aerian.

Ministrul este însoțit de șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, și de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Viorel Pană, împreună cu prefectul de Tulcea.

"Echipele de investigație ale MApN care cercetează zona de câteva zile au semnalat în cursul serii o serie de fragmente care pot fi asimilate unor elemente de dronă. Din momentul identificării echipele de investigație au ridicat probe si a început investigația de laborator. Vom stabili cu precizie care e proveniența, data la care acestea au ajuns aproape de malul românesc al Dunării.

Investigația abia a început", a declarat Spînu, care a spus că se poate face o legătură cu atacurile de acum trei nopți sau cu atacuri mai vechi, dar că asta se va stabili doar în urma investigației.

"O astfel de situație nu se poate gândi că poate fi trecută sub tăcere", a subliniat Spînu.

El a adăugat că singura certitudine e că nu sunt fragmente din dronele care au atacat seara trecută.

"Investigația pe care o desfășoară specialiștii MApN va lămuri situația și vom face publice concluziile. Toți pașii procedurali ceruți de situație s-au făcut și se vor face. S-au stabilit măsuri concrete de întărire a capacității tehnice, de monitorizare a situației din proximitatea infrastructurii portuare a Ucrainei, am luat măsuri suplimentare de securizare a spațiului aerian", a declarat Spînu.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri