Mărțișor „urât” de la Nicolae. Mobilizare impresionantă pentru copilul umilit de învățătoare, de 1 Martie

Data actualizării: Data publicării:
martisor
Mărțișor făcut de tatăl lui Nicolae. Sursa: captură Digi24

O învățătoare din comuna argeșeană Slobozia și-a umilit unul dinte elevii de clasa a III-a, după ce acesta i-a oferit o ciocolată și un mărțișor. La finalul zilei de 1 Martie, Nicolae a povestit părinților despre incident și a decis că nu mai vrea să meargă la școală. Învățătoarea i-ar fi spus elevului că mărțișorul este urât și că nu a fost în stare să cumpere un mărțișor de calitate. Știrea a creat o campanie impresionantă de sprijin pentru Nicolae și sute de oameni spun că vor să cumpere mărțișoare „urâte” de la Nicolae.

Părinții au făcut o sesizare la Inspectoratul Şcolar Argeş și au explicat că veniturile nu le permit să ofere mărțișoare mai costisitoare, cu atât mai mult cu cât Nicolae are miopie și necesită operație. Aceeași învățătoare i-a fost dascăl și lui Ionuț, tatălui baiatului batjocorit. El a cerut acordul directorului școlii să poată sta pe hol în timpul orelor pentru a preveni astfel de incidente întrucât mai are un fiu în aceeași școală, în clasa a VII-a. Cererea tatălui a fost aprobată.

„Foarte mult l-a supărat că doamna l-a făcut sărac, că nu are un leu și că-l amenință că-i dă înapoi mărțișorul”, a spus tatăl copilului la Digi24.

„Doamna învățătoare și-a permis să pună diagnosticul de hiperactiv. Copilul meu nu are acest diagnostic de la un specialist. Au fost presiuni, că ar fi bine să mergem la o școală specială, că poate îi va fi mai bine lui Nicolae, dar nu sunt de acord cu ce a spus. El trebuie să învețe într-o școală normală, să știe că e un copil normal”, a adăugat el.

„Nicolae are probleme la ambii ochi la care trebuie să se intervină chirurgical cu implanturi de cristalin, la ambii ochi”, a mai spus tatăl copilului.

Jurnalista Oana Dobre Dimofte a lansat pe Facebook o inițiativă de mobilizare pentru Nicolae, care va face mărțișoare pentru cei care vor să le cumpere. După ce Digi24 a difuzat povestea copilului, sute de oameni s-au oferit să cumpere mărțișoare de la Nicolae.

Cine dorește să îl ajute pe Nicolae poate dona în contul de mai jos:

Ionuț Bălașa (tatăl lui Nicolae):

Număr de cont: 2511 0946 2350 47611

CEC BANK

IBAN: RO32 CECE C001 9462 3504 7611

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri