Mesajul postat pe Facebook de tânărul care și-a înjunghiat brutal fosta profesoară, în fața cancelariei

Data actualizării: Data publicării:
profesoara injunghiata

Tânărul de 22 de ani din Ploiești care și-a înjunghiat fosta profesoară de matematică, în fața cancelariei, a fost reținut de polițiști și este acuzat de tentativă de omor. Femeia a fost internată în stare gravă și operată, iar starea ei este acum stabilă, spun medicii, cu toate că a pierdut mult sânge.

Tânărul suspectat că a înjunghiat profesoara a fugit din şcoală cu un cuţit în mână şi a fost prins la aproape 30 de metri de unitatea de învăţământ, de către un echipaj de jandarmi. Suspectul are 22 de ani şi a învăţat la Liceul "Spiru Haret", de unde a fost exmatriculat. El a absolvit un alt liceu din Ploieşti.

Înainte de atacul brutal asupra profesoarei, tânărul postase un mesaj pe Facebook în care o amenința pe femeie că va plăti pentru că a contribuit la exmatricularea lui.

„M-ai dat afară din liceu. A venit timpul să mi-o plătești și nimeni și nimic nu mă poate opri. Nu am frică, milă, scrupule. O să-ți sune în cap tot ce ți-am promis. Nici clămparu nu a făcut ce o să îți fac eu ție. L-ai vrut pe dracu', îl ai”, a scris tânărul pe rețeaua de socializare, cu doar câteva ore înainte de atacul brutal. 

După ce a atacat-o pe femeia de 43 de ani, agresorul a fugit, dar a fost prins la scurt timp. Asupra lui polițiștii au găsit mai multe arme: un cuţit de bucătărie cu lama de 10 cm, un toporaş cu coada metalica, o teslă cu coada metalica, un patent, o foarfeca, un PET de 2 litri tăiat in care se aflau cuie, o sticla de 0,5 litri cu alcool, cu miros specific de ţuică, consumat din el, a precizat Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova.

Tânărul a fost cercetat, în urmă cu doi ani, pentru că şi-a ameninţat un coleg de clasă cu cuţitul. Surse din rândul anchetatorilor au declarat ca tânărul de 22 de ani a fost cercetat penal pentru infracţiunile de ameninţare şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Dosarul a fost deschis în octombrie 2016 după ce poliţiştii au fost sesizaţi de către un profesor de la acelaşi liceu cu privire la faptul ca tânărul, care la acea vreme era elev în clasa a XII-a, şi-a ameninţat cu un cuţit un coleg de clasă. El a fost amendat contravenţional cu 500 de lei, iar poliţiştii au trimis la Parchet dosarul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri