Meteorologii au emis cod galben de vreme rea în 10 județe din țară

Data publicării:
furtuna cu fulgere
ANM a emis o avertizare de tip cod galben de ploi. Foto: GettyImages

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea și ploi torențiale valabilă de marți, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 10.00. Sunt vizate județe din Maramureș, Crișana și nord-vestul Transilvaniei.

Potrivit avertizării, va ploua în cantități importante în regiuni din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Maramureș, Arad, Bihor, Satu Mare, Hunedoara și Alba.

cod galben
Cod galben de ploi însemnate cantitativ. Foto: ANM

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice.

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat, în special la munte, 40...45 l/mp.

"Pe parcursul zilei de miercuri (1 septembrie) vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale şi la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ", precizează meteorologii. 

Citește și: ANM anunță ploi în aproape toată țara și temperaturi variabile la început de septembrie. Prognoza meteo în fiecare regiune

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri