Metroul va circula direct între Gara de Nord şi Străuleşti

Data publicării:
m4-metrou-main

Călătorii nu vor mai fi nevoiţi să schimbe metroul în staţia Parc Bazilescu, ceea ce va reduce timpul de parcurs.

m4-metrou-main

Trenurile de metrou vor circula direct între Gara de Nord şi Străuleşti, începând din 1 mai, la interval de 11 minute. Potrivit reprezentanţilor Metrorex, pe Magistrala 4, între staţiile Gara de Nord 2 şi Străileşti nu va mai fi nevoie de transbordare, iar timpul de parcurs va fi redus la 16 minute, cu patru mai puţin decât în prezent, potrivit News.ro.

“Odată cu îndeplinirea tuturor normelor de siguranţă şi a condiţiilor reglementate de transport, va fi introdus un nou grafic de circulaţie. Astfel, prin implementarea din 1 mai a.c. a noului grafic, se va diminua timpul parcurgerii distanţei dintre staţii, călătorii nu vor mai schimba trenul pentru a ajunge la staţia Străuleşti, acest lucru generând creşterea considerabilă a gradului de confort al călătorilor”, a precizat sursa citată.

În prezent, pe tronsonul gara de Nord 2 – Străuleşti, trenurile circulă în sistem pendulă, la aproximativ opt minute, cu transbordare în staţia Parc Bazilescu pentru a ajunge în staţiile Laminorului şi Străuleşti.

Citește Experiment Digi24 | Mersul pe jos, mai rapid decât metroul

Staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti, de pe Magistrala 4, au fost date în folosinţă în 31 martie. De la deschidere, legătura dintre staţii s-a realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulaţie. Pe acest tronson au fost introduse trenuri IVA, vechi de peste 30 de ani, reprezentanţii Metrorex spunând însă că se circulă în condiţii de siguranţă, iar trenurile au fost "updatate şi modernizate".

Reprezentanţii Metrorex estimau că metroul va deservi aproximativ 50.000 de călători pe oră pe linia Gara de Nord - Străuleşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri