Metrourile vor circula mai rar de acum. Metrorex anunță că nu are suficiente trenuri

Data publicării:
oameni metrou aglomeratie metrorex
Stație de metrou în București. FOTO: Shutterstock

Directorul Metrorex, Mariana Miclăuş a anunțat vineri că programul de circulaţie a metroului pe toate magistralele va suferi modificări. Motivul, spune aceasta, este numărul insuficient de trenuri, astfel că intervalele de circulaţie ar putea ajunge până la 10 minute în orele de vârf de trafic.

”Metrorex informează că, în perioada imediat următoare, programul de circulaţie a trenurilor de metrou, pe toate magistralele, va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri, de către Alstom Transport S.A. - prestator al serviciilor de mentenanţă a trenurilor de metrou, conform graficelor de circulaţie asumate. În perioada următoare, intervalele de circulaţie ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic”, transmite directorul general al Metrorex, potrivit News.ro.

Metrorex precizează că ”va aplica operatorului de servicii de mentenanţă, Alstom Transport S.A., toate sancţiunile legale şi contractuale pentru situaţia creată pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate conform prevederilor contractuale”.

”Înţelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează şi supraveghează circulaţia trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulaţie, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situaţii neplăcute. Pe această cale, Metrorex prezintă scuze călătorilor ce folosesc acest mijloc de transport şi îi asigură că întreprinde demersuri permanente în vederea asigurării condiţiilor optime de călătorie cu metroul”, mai transmite Mariana Miclăuş.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri