Ministrul Mediului: „Cât de cinic şi inuman poţi fi să stai atâtea ore la agonia unui animal rănit”

Data actualizării: Data publicării:
ministrul Mediului, Costel Alexe
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

"M-am întrebat cât de cinic şi inuman poţi fi să stai atâtea ore la agonia unui animal rănit", a spus, luni ministrul Mediului Costel Alexe, după discuţiile pe tema ursului împuşcat în Harghita.

Ministrul a spus că autorităţile din Harghita aveau la dispoziţie cadrul legal pentru a acţiona de sâmbătă seara în astfel de situaţii excepţionale.

„Medicul veterinar ar fi trebuit să administreze doza de tranchilizant şi să facă raport. Asta nu s-a întâmplat. A doua zi, opinia publică a văzut care e nivelul de implicare şi de asumare a deciziilor privind instituţiile publice, nu au fost o normă privind timpii de intervenţie a instituţiilor.

Am sesizat că în weekend e mai greu să dai de cei responsabili din judeţele ţării.

Lipsa de răspundere şi fuga de asumare au devenit în ultimii ani aproape atribute principale de lucru”, a declarar ministrul Mediului.

El s-a arătat „oripilat” de faptul că, într-un judeţ în care sunt numeroase atacuri din partea urşilor, nu se găseşte în timp scurt tranchilizantul necesar.

„Am întrebat azi dimineaţă cam cum ne-am fi descurcat dacă aseară, la Sibiu, acel urs nu ar fi fost accidentat mortal. La cum au intervenit în Harghita, azi cu siguranţă am fi făcut turul mapamondului cu acest caz”, a spus Costel Alexe.

Citiţi şi:

Marcel Vela explică de ce va fi demis prefectul de Harghita: Nu a înţeles că are funcţia şi în weekend

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri