Ministrul Muncii, Raluca Turcan: Semnătura electronică în contractele de muncă trebuie să devină treptat o regulă

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan la o conferinta de presa
Ministrul Muncii, Raluca Turcan. Foto: Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență privind reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă, precum și flexibilizarea telemuncii, anunță Raluca Turcan.

Raluca Turcan susține că pentru a simplifica relațiile de muncă în contextul pandemiei, Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență.

„Am continuat astăzi seria întâlnirilor cu reprezentanții patronatelor din România, pentru a discuta despre prioritățile acestei perioade, atât în domeniul digitalizării, relațiilor de muncă și instituțiilor, cât și în cel al creșterii ocupării prin măsuri active. Dat fiind contextul pandemic și economic, ne-am propus să intensificăm eforturile începute anul trecut în ceea ce privește digitalizarea Ministerului Muncii și a instituțiilor din subordine. Prin PNRR, vom aloca aproximativ 160 de milioane de euro pentru proiectele de reformă instituțională, prin digitalizarea Casei Naționale de Pensii Publice și a caselor județene, a Inspecției Muncii, a Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială”, a anunțat Ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook, după o întâlnire cu patronatele.

Ministrul Muncii mai spune că semnătura electronică trebuie reglementată astfel încât să revină o regulă în contractele de muncă. 

„Reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă. Flexibilizarea telemuncii, în contextul în care, potrivit datelor deținute de patronate, aproximativ 30% dintre angajați sunt acum în telemuncă. Am mai stabilit cu reprezentanții patronatelor să avem o colaborare strânsă pentru elaborarea noului set de măsuri active pe care îl avem în vedere pentru a crește ocuparea, între acestea fiind incluse reglementarea muncilor casnice, prelungirea măsurilor active destinate sezonierilor și măsuri active destinate tinerilor, persoanelor aflate în șomaj, măsuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate”, adaugă ministrul Muncii.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri