Motivul pentru care un judecător a anulat amenda primită de un șofer care parcase ilegal pe trotuar, în București

Data actualizării: Data publicării:
masini parcate pe trotuar
Motivul pentru care un judecător a anulat amenda primită de un șofer care parcase ilegal pe trotuar, în București. FOTO: captură Digi24

Un magistrat a anulat amenda unui șofer din Capitala care parcase pe trotuar. Deși manevra este interzisă de Codul Rutier, judecătorul a considerat că bărbatul a fost obligat să o facă, din cauza lipsei locurilor de parcare din oraș. 

Șoferul din București a primit o amendă de 290 de lei pentru că a parcat pe trotuar. El a dat în judecată Brigada Rutieră și a contestat sancțiunea, pe motiv că mama sa este cu dizabilități și a parcat în apropiere, tocmai ca să o poată ajuta. 

"Există cazuri în care conducătorii de vehicule se văd obligaţi să încalce normele legale pentru că nu au efectiv unde să parcheze maşinile.", a motivat magistratul de la Judecătoria Sectorului 4.

Astfel, judecătorul a schimbat amenda în avertisment argumentând că șoferii din Capitală sunt în această situație pentru că nu există suficiente locuri de parcare.
Sute de trotuare din Capitală au devenit locuri de parcare, iar pentru pietoni aceasta este o grijă în plus.  

Primar Radu Mihaiu: "Avem 1,8 milioane de mașini ori 12 metri pătrați ies aproape 20 de milioane de metri pătrați de mașină, adică 2.000 de hectare de mașini în București, este foarte clar că nu o să poată administrația publică să acomodeze atât de multe mașini. "

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri