Nelu Tătaru: Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență. Ministrul revine cu precizări: Nu în acest moment

Data actualizării: Data publicării:
nelu tataru, ministrul sanatatii
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România. În acest moment nu se impune o astfel de situație, a precizat el.

ACTUALIZARE. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a revenit cu precizări. Spune că în acest moment „nu se impune” starea de urgență și că trebuie văzută evoluția ulterioară.

La propunerea INSP, Ministerul Sănătății către CNSU, propunere către Președintele României, dar înt-un context care în acest moment nu face...”, a spus Tătaru.


Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus minisitrul.

Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a adăugat el.

Nelu Tătaru a precizat că România a revenit la o rată de transmitere de 1,4, la nivelul zilei de 8 mai, de la o transmitere de 0,6-0,7 în urmă cu o lună.

Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor - respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a mai spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri