Nicolae Ciucă: "Schimburile comerciale între România și Italia se află la un nivel record."

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciucă și Alfredo Mangoni își strâng mâna
Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă și ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni. Sursa foto: facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Nicolae Ciucă a făcut precizări legate de relațiile comerciale dintre România și Italia, pe o rețea de socializare, marţi, după o întâlnire de lucru cu ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni. Președintele Senatului spune că schimburile comerciale dintre România şi Italia se află la un nivel record.

Nicolae Ciucă a subliniat faptul că economia țării noastre are o importantă relevanță în regiune, mai ales în domeniul energetic şi cel alimentar și, astfel, relațiile economice cu Italia pot crește.

"Am avut, în cursul zilei de astăzi, o întâlnire de lucru cu ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, spune Președintele Senatului pe Facebook. Subiectele discutate au vizat consolidarea relaţiilor economice dintre ţările noastre, a cooperării în domeniul diplomatic şi cel al afacerilor europene, precum şi întărirea colaborării judiciare dintre cele două state. Schimburile comerciale dintre România şi Italia se află la un nivel record, dar există spaţiu de creştere creat de dezvoltarea economică a ţării noastre, care are o relevanţă regională sporită în domeniul energetic şi cel alimentar, ca urmare a măsurilor pe care le-am luat ca prim-ministru".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nicolae Ciucă i-a mulțumit Excelenței Sale domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, mai ales pentru sprijinul necondiționat al Italiei în procesul de integrare a României în Spațiul Shenghen.

"I-am mulţumit Excelenţei Sale pentru sprijinul pe care Italia îl acordă necondiţionat României în procesul de admitere în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), dar mai ales în integrarea în Spaţiul Schengen. Prezenţa a peste un milion de români în Italia este o puternică legătură culturală între cele două ţări, astfel încât libertatea de circulaţie pe care ar aduce-o admiterea noastră în Spaţiul Schengen va fi în beneficiul celor care călătoresc între Italia şi România.", se precizează în postare.

Președintele Senatului a ținut să sublinieze că sprijinul României atât în privința Ucrainei, cât și a Moldovei, va continua necondiționat:

"De asemenea, am reconfirmat sprijinul pe care statele noastre îl acordă Ucrainei în faţa agresiunii ruseşti, nejustificată şi neprovocată. Excelenţa Sa mi-a spus că Italia apreciază România pentru faptul că reuşeşte să contribuie substanţial la sprijinirea exporturilor ucrainene".

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri