Nicușor Dan a oprit avizele de toaletare a arborilor: Până la iarnă se vor face doar acolo unde vegetaţia este uscată

Data actualizării: Data publicării:
copaci taiati si o masina de gunoi langa
. Foto: Arhivă Digi24

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori „pentru a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat”.  Edilul susține că până la iarnă se vor face toaletări doar punctual, acolo unde există vegetație uscată ce poate deveni un pericol.

„Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori. Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc”, transmite Nicușr Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul general al Capitalei precizează că decizia a intrat în vigoare miercuri, deci din 21 aprilie astfel de intervenții asupra copacilor vor fi „absolut punctuale”.

„Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu. Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, conchide Nicușor Dan.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri