Nicuşor Dan, despre perchezițiile din primărie: Nicio persoană cercetată nu va fi acoperită. Firea: De când e Frigușor Ban judecător?

Data actualizării: Data publicării:
colaj inquam gabriela firea nicusor dan
Colaj foto: InquamPhotos

Primăria Capitalei va colabora cu poliția și va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele cerute în cadrul perchezițiilor în dosarul autorizaţiilor de construire acordate în anii anteriori, a anunţat miercuri primarul Nicuşor Dan. Fostul primar Gabriela Firea a reacționat, atacându-l pe actualul edil.

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat de presă.

El a confirmat astfel perchezițiile de miercuri de la Direcția de Urbanism a Primăriei Generale a Capitalei. Oamenii legii au probe că funcționarii au dat ilegal autorizații de construcție pentru locuințe ridicate în Bucureștii Noi și Chitila, o zonă care s-a extins masiv în ultimii ani.

Firea: „De când este Frigușor Ban judecător, anchetator?”

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a reacționat la declarația lui Nicușor Dan. Ea spune că a respectat legea și îl acuză pe actualul primar că se substituie organelor de anchetă.

„De când este Frigușor Ban judecător, anchetator? De unde știe care sunt suspiciunile și la adresa cui? Se substituie organelor de cercetare? Face presiuni asupra justiției? Ilegalitate înseamnă să-ți bagi joc de bucureșteni și de orașul acesta de aproape două luni de când ești pus în funcție și nu faci nimic. Stai închis în birou și scrii prostii pe fb. Cu siguranță eu și echipa mea am respectat mereu legea și spiritul ei”, a transmis Gabirela Firea.

Poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, se arăta într-un comunicat al DGPMB.

Dosarul priveşte infracţiuni de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 1.

„Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri", se arată în comunicatul Poliției Capitalei. 

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri