Nicușor Dan nu-i dă lui Clotilde Armand parcurile Cișmigiu și Herăstrău: Are și o datorie la PMB. Armand: Îl rog să nu mai dezinformeze

Data actualizării: Data publicării:
clotilde armand nicusor dan colaj portrete
Clotilde Armand și Nicușor Dan. Surse: Inquam Photos, Facebook

"Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău", a transmis, vineri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El a adăugat că edilul de sector Clotilde Armand "are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru". În replică, Armand s-a arătat surprinsă de răspunsul primarului general, spunând că în urmă cu câteva luni conveniseră ca primăria de sector să preia cele două mari parcuri. Mai mult, ea spune că a plătit datoriile către Municipalitate și îl somează pe Nicușor Dan "să nu mai dezinformeze opinia publică".

ACTUALIZARE Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a declarat uimită de refuzul lui Nicușor Dan, afirmând că în urmă cu câteva luni au avut o înțelegere de a prealua parcurile Herăstrău și Cișmigiu în administrarea sectorului. 

"Recunosc că este puţin absurd să aflu din presă asta. Dl. primar are numărul meu de telefon şi m-ar fi putut contacta să mă anunţe înainte. În condiţiile în care am avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu dl. primar general, unde am discutat şi am convenit la iniţiativa lui să preluăm noi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău pentru a putea face investiţii", a scris vineri Clotilde Armand într-un mesaj pe Facebook.

Ea a mai spus că va înainta o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în grija ALPAB.

"Am aflat şi eu din presă că dl primar general a declarat că nu se pune problema ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Herăstrău şi Cişmigiu... iar Primăria Sector 1 ar avea o datorie de 19 milioane lei către Primăria Municipiului Bucureşti. (...) Sper ca situaţia dezastruoasă a parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu să se rezolve urgent. Voi înainta către Primăria Municipiului Bucureşti o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în administrarea ALPAB. De asemenea, îl anunţ pe dl primar general că Primăria Sectorului 1 şi-a plătit datoria faţă de Primăria Capitalei şi îl rog să nu mai dezinformeze opinia publică", a mai arătat Clotilde Armand.

___________

Știrea inițială

"Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB", spune Nicușor Dan.

Declarația primarului general al Capitalei vine după ce Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul de preluare în administrare a Parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu.

"Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)", a transmis, joi, pe Facebook Clotilde Armand.

Conform primarului Sectorului 1, lucrările de investiții propuse pentru Herăstrău sunt: reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii).

În ceea ce privește Parcul Istoric Cișmigiu, Primăria Sectorului 1 își dorește să reabiliteze și să restaureze următoarele obiective: Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu.

În plus, vor fi realizare lucrări de amenajare peisagistică (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii) și va fi introdus un sistem de monitorizare video.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri