Nicușor Dan: Tramvaiele de la Astra Arad vor circula în București la sfârșitul lui octombrie, cu o întârziere de o lună

Data publicării:
noile tramvaie din bucuresti
Noile tramvaie din București sunt fabricate la Astra Arad. Foto: Primăria Municipiului București

Nicușor Dan a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că tramvaiele achiziționate de Primăria Capitalei de la Astra Arad vor intra în circulație la finalul lui octombrie, cu o întârziere de aproximativ o lună. Primarul general spune că își asumă întârzierea, motivând că inițial "a fost doar un schimb pe hârtie între noi şi Astra Arad".

Edilul a precizat că motoarele tramvaielor trebuie să poată dezvolta o putere de 120 de kilowaţi, în condiţii care să le permită o durată lungă de viaţă, conform unei cerinţe din caietul de sarcini şi ofertei pe care Astra Arad a înaintat-o, iar comisia de recepţie trebuie să facă verificări pe această temă.

"Este o întârziere cam de o lună. (...) O parte este din vina noastră, ne asumăm faptul că discuţiile directe nu au pornit mai devreme şi a fost doar un schimb pe hârtie între noi şi Astra Arad. Chiar la ora asta este o întâlnire între comisia de recepţie şi reprezentanţii furnizorului şi ele vor avea loc cu frecvenţă mare până vom ajunge la recepţie. (...) Vom face verificări ca tramvaiele să fie conforme cu oferta şi cu contractul de finanţare cu Uniunea Europeană", a explicat edilul general al Capitalei, citat de Agerpres.

 Nicușor Dan a mai precizat că minicipalitatea nu-și permite să primească tramvaie care sunt sub parametri tehnici solicitați în caietul de sarcini şi care i-au fost ofertaţi. "Avem un contract de finanţare cu Comisia Europeană care este verificat", a adăugat el.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri