O fetiță de 6 ani, la un pas să fie executată silit pentru „servicii medicale” neachitate

Data actualizării: Data publicării:
controale anaf, operatiunea felios_fb fisc

O femeie din Iași a primit un document de la Casa de Asigurări de Sănătate, prin care se solicită plata a 35 de lei, sumă care ar reprezenta contribuțiile de asigurări de sănătate pentru 2014 și 2015, când fiica femeii a fost internată în spital pentru o fractură de femur.

UPDATE.  Într-un comunicat de presă, ANAF-ul a dezmințit că somația ar fi fost trimisă de instituție. Între timp, managerul Spitalului de Pediatrie din Iași a anunțat că a fost deschisă o anchetă internă  în cazul minorei obligată să plătească serviciile medicale. 

Dacă suma nu e platită în 15 zile, micuța în vârstă de doar 6 ani ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum și pe cele de executare silită, scrie BZI.

Citește și ”Reîncepe războiul Iohannis - Dragnea. Cine este arma secretă a președintelui”

Mama fetiței spune că va plăti suma, dar că nu este normal ca somația să fie trimisă pe numele unui minor, ci pe numele tutorelui legal. 

„Toată situația asta e de-a râsu'- plânsu'. Eu înteleg că nu este o sumă mare și nu am nimic împotrivă să o achit, dar mă deranjează că această somație a fost trimisă unui minor, de clasa pregătitoare, și nu mie, ca parinte și tutore al minorului. Mâine dimineață, la prima oră, voi fi acolo, de mână cu fata, pentru că nu e normal ca un copil de 6 ani să plătească. Dacă era pe numele meu, indiferent de sumă, plăteam, dar cum să-i trimiți copilului? Din ce să platească datoriile, din alocație?", a declarat mama copilei.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri