O mamă şi fiul ei de 11 ani au căzut într-o prăpastie în Munții Bucegi

Data actualizării: Data publicării:
bucegi

Acţiune de salvare în Munţii Bucegi. O turistă de 43 de ani şi un copil de 11 ani au căzut într-o prăpastie în timp ce încercau să coboare în Buşteni pe traseul Jepii mici, de pe Valea Caraiman. Turiştii au alunecat pe zăpadă, nefiiind echipaţi corespunzător, şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor montani în cazul lor.

Potrivit datelor oferite de Salvamont Buşteni, pe traseul în cauză este încă zăpadă. În urma căzăturii, femeia a suferit o plagă în zona gambei, iar copilul un traumatism lombar.

"Cei doi sunt într-o stare stabilă, acțiunea e în desfășurare. Mama copilului este într-o stare mai bună, prezintă niște lovituri și o plagă tăiată la gambă. Cel mic, în afara faptului că prezintă traumatisme lombare și cervicale, este și foarte panicat. E vorba de un băiat de 11 ani. Important este că deși încercăm prin toate mijloacele să atragem atenția asupra pericolului care încă există pe traseele montane, sunt încă porțiuni cu gheață, zăpadă, ne-am întâlnit cu zeci de turiști în teniși, pantofiori și tot echipamentul de vară și de plajă urcând pe traseu," a precizat Gheorghe Haiduc, șef Salvamont Bușteni.

Echipajul Salvamont a ajuns la cei doi şi au început coborârea către staţiune. 

"Suntem în coborâre cu aceștia spre oraș, la baza muntelui ne așteaptă ambulanța, vor fi transportați la Centrul de Primire Urgențe," a adăugat salvamontul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri