O nouă alertă cu bombă la Timișoara. Același adolescent a pus din nou polițiștii și pirotehniștii pe drum

Data publicării:
pirotehnist
Pirotehniștii au fost chemați la un liceu unde un adolescet a anunțat că este amplasată o bombă. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Alerta s-a dat la Serviciul Unic de Urgență 112. Vocea anunța că la Liceul Catolic din Timișoara este amplasată o bombă. Polițiștii și pirotehniștii s-au pus imediat în mișcare, iar toți copiii au fost evacuați. S-a dovedit o alarmă falsă, la fel ca și celeleate patru date de aceeași persoană, un adolescent care se joacă cu autoritățile, în ciuda amenzilor de mii de lei încasate de buncii lui.

Poliţiştii Secţiei 1 Urbane au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că în incinta unităţii şcolare s-ar afla o bombă. Peste 100 de persoane au fost evacuate, marţi la prânz, din liceul Catolic Gerhardium, situat în apropierea Palatului Administrativ din Timişoara.

Autoritățile au procedat ca la carte. Informația s-a dovedit falsă, iar speciaiștii s-au retras din teren. Autorul anunțului a fost identificat repede, un personaj, cu care poliția a mai avut de a afce.

Tânărul de 16 ani este același care a mai anunțat că în Liceul Catolic se află o bombă și la începutul lui ianuarie 2022. De asemenea, în mai, acesta a susținut că în centrul comercial Bega ar fi fost pus un dispozitiv exploziv. Și în septembrie, adolescentul a sunat la 112 din nou și le-a spus operatorilor că o bombă a fost plasată la Palatul Episcopal Romano Catolic, scrie Tion.

Minorul este considerat un copil problemă. Este crescut de bunici, iar până acum aceștia au încasat din cauza nepotului amenzi de mii de lei pentru că i-a pus pe polițiști, jandarmi și pompieri pe drum.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri