O primărie importantă din România caută voluntari pentru un „program geospațial de date”

Data publicării:
O fată lucrează la computer.
O primărie importantă din România caută voluntari pentru un „program geospațial de date”.

Primăria Piatra Neamț caută voluntari pentru a implementa un program de digitalizare. Acesta se numește „Noua Piatra Digitală” și va reprezenta suportul serviciilor digitale care vor fi oferite de municipalitate, informează Mediafax.

Primăria Piatra Neamț anunță că a dat startul recrutării voluntarilor. În prima etapă este nevoie de trei voluntari în domeniile IT și telecomunicații. Persoanele interesate trebuie să fie specialiști în mai multe sisteme de operare.

„Pentru optimizarea activității instituției și implicit îmbunătățirea calității vieții pietrenilor, în următoarea perioadă municipalitatea va derula un amplu proiect de digitalizare în cadrul căruia se va implementa un program geospațial de date ce va fi stratul suport în realizarea serviciilor digitale. Se pot alătura programului voluntarii ce dețin cunoștințe minime Microsoft Office, dar și cunoştințe minime de folosire a unor sisteme ca GIS, Autocad, programe de generare spaţială a modelelor 3D (OpenDroneMap, Agisoft, Meshroomrg etc.)”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

Înscrierile se fac până pe 26 martie, iar voluntarii vor fi selecționați în urma unui interviu care va avea loc pe 30 martie.

 

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri