Odobescu: România susţine o reglementare pașnică a problemei transnistrene, cu respectarea suveranităţii R. Moldova

Data publicării:
Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României
Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României. Foto: Captură Digi24

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu s-a întâlnit cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian. Ea a exprimat susţinerea pentru „o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a problemei transnistrene”, în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, potrivit News.ro.

Cei doi demnitari au vorbit despre evoluţiile de securitate regionale şi acţiunile de destabilizare ale Rusiei, cu accent pe impactul acestora asupra Republicii Moldova. Odobescu a salutat eforturile autorităţilor de la Chişinău în combaterea efectelor războiului hibrid şi a reconfirmat sprijinul pe care România este pregătită să îl ofere în acest proces, a transmis ministerul, într-un comunicat de presă.

„Ministrul de Externe a reiterat susţinerea pentru o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a problemei transnistrene, în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său european. Oficialul român a exprimat aprecieri pentru abordarea responsabilă şi echilibrată de care autorităţile Republicii Moldova dau dovadă asupra temelor complexe legate de reglementarea transnistreană, într-un climat regional complicat şi marcat de provocări.

De asemenea, a salutat eforturile autorităţilor de la Chişinău de a continua dialogul cu Tiraspolul, la nivel tehnic, cu scopul de a soluţiona problemele care afectează direct cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, se arată în comunicatul MAE.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri