Papa Francisc: Să înceteze atacurile, vă rog. Să ne rugăm pentru pace în Israel şi Palestina

Data publicării:
papa
Foto: Papa Francisc / Sursa foto: Profimedia Images

Papa Francisc a adresat duminică discursul săptămânal pentru credincioșii adunați în Piața Sf. Petru, iar o parte a acestuia a inclus evenimentele tragice din Israel. Suveranul Pontif a cerut încetarea atacurilor şi violenţelor în Israel şi Gaza, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

"Urmăresc cu îngrijorare şi durere ceea ce se întâmplă în Israel", a spus Papa în discursul său săptămânal adresat credincioşilor din Piaţa Sfântul Petru. "Îmi exprim solidaritatea cu rudele victimelor şi mă rog pentru toţi cei care trec prin ore de teroare şi angoasă", a spus el.

Pope Francis calls for peace in Israel and Palestine
O femeie care a venit să asculte discursul Papei a adus un banner pe care scrie PACE. Sursa foto: Profimedia Images

Sâmbătă, un atac pe mai multe direcţii al unor palestinieni înarmaţi asupra oraşelor israeliene s-a soldat, conform televiziunilor israeliene, cu cel puţin 400 de morţi israelieni, iar peste 300 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele de represalii ale Israelului.

"Să înceteze atacurile şi armele, vă rog, pentru că trebuie înţeles că terorismul şi războiul nu aduc soluţii, ci doar moartea şi suferinţa atât de multor nevinovaţi. Războiul este o înfrângere, fiecare război este o înfrângere. Să ne rugăm pentru pace în Israel şi Palestina", a încheiat Papa, care nu a menţionat în mod specific Fâşia Gaza sau Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza şi care a lansat în zorii zilei de sâmbătă ofensiva surpriză asupra Israelului.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri