Patru bărbați care se prezentau drept polițiști și au păcălit mai mulți cetățeni străini au fost reținuți

Data publicării:
catuse pe podea in umbra gratiilor
Cătușe. Imagine ilustrativă. Foto: GettyImages

Patru bărbați care se prezentau drept polițiști și care au păcălit mai mulți cetățeni străini au fost prinși în flagrant de oamenii legii, ulterior dispunându-se reținerea lor, anunță, luni dimineața, Poliția Capitalei.

Duminică, polițiști ai Serviciului Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1 au prins în flagrant patru bărbați, care prin uzurparea de calități oficiale au determinat un bărbat, cetățean italian, să le înmâneze documentele și banii pe care îi avea asupra sa, moment în care ar fi încercat să sustragă parte din suma deținută. Au fost imobilizați și conduși la subunitatea de poliție pentru audieri, conform sursei menționate.

„Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 57 de ani, prin aceeași metodă, în perioada noiembrie 2019 - ianuarie 2020, ar fi înșelat și alte persoane, cetățeni italieni, israelieni și respectiv greci, la acest moment cercetările derulându-se în cadrul a 4 dosare penale”, precizează Poliția Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale al Sectorului 1 cu cei patru bărbați în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale. Luni vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 cu propunere legală.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri