Video Paul Stănescu îi ia apărarea primarului din Caracal: „Doldurea e unul dintre cei mai buni primari. Eu l-am rugat să candideze”

Data actualizării: Data publicării:
Paul Stănescu
Secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a spus, la Parlament, că Doldurea este unul dintre cei mai bun primari. Foto: Facebook / Partidul Social Democrat

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, sâmbătă, la Parlament, că primarul din Caracal, Ion Doldurea, este unul dintre cei mai bun primari și că el la rugat să candideze. Familia edilului este implicată în scandalul firmei de GPL care a produs tragedia de la Crevedia.

„Primarul de la Caracal eu l-am rugat să candideze pentru PSD, pentru că primii doi primari nu și-au făcut treaba, nu că am vreo legătură cu primarul de la Caracal. În rest, pe Doldurea sau pe copiii lui nu-i cunosc. Niciodată n-am vorbit personal cu Doldurea sau fratele lui”, a declarat Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD a mai spus că i-a sugerat primarului de la Caracal „că e bine să se autosuspende până cei care se ocupă de anchetă își fac datoria”.

Întrebat dacă PSD va mai continua să-l susțină pe primarul din Caracal într-un viitor mandat, dacă fiul lui va fi găsit vinovat, el a răspuns că „toți avem copii” și că „vor analiza la momentul respectiv ce vor face”.

„Primarul din Caracal am înțeles că era în afara țării. Nu știa ce se întâmplă la Crevedia, nu știa nimic de la fiul lui și a avut o reacție nefericită”, a mai spus Stănescu.

De asemenea, el a fost întrebat și dacă se ia în calcul demisia primarului.

„Vedem. N-am legătură cu familia Doldurea în ce privește afacerile. Eu, din ce știu, fiind din zonă, nu știu dacă primarul din Caracal se vedea cu fiul lui de două, trei ori pe an. Asta știu. M-am întâlnit frecvent cu primarul de la Caracal. Sunt de partea dânsului. Mă întâlnesc foarte des cu toți primarii, nu doar cu el. E o legătură de partid între mine și primar. L-am rugat să candideze pentru că e unul dintre cei mai buni primari”, a mai spus Stănescu.

Totodată, întrebat dacă primarul i-a oferit explicații, el a spus că „nu știa ce s-a întâmplat”.

„Ce să-mi explice, că nu știa ce s-a întâmplat. Vedem, analizăm și vom lua o decizie”, a conchis secretarul general al PSD.

Ion Doldurea a renunțat la funcțiile din PSD

Ion Doldurea, primarul din Caracal, a renunțat la funcțiile din PSD și la calitatea de membru al partidului, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea social-democraților.

„Nu am nicio scuză”, spune, cu regret, Doldurea, într-un comunicat, după ce, ulterior exploziei de la Crevedia, a fost întrebat dacă știe că au murit oameni și a declarat, făcând referire la pompieri, că „este problema lor”.

Ion Doldurea susține că „regretă profund că a transmis în spațiul public nepăsarea față de efortul pompierilor și al forțelor de ordine”. Edilul spune că este puternic afectat, devastat de „ideea” că mulți pompieri au fost răniți și mulți oameni au suferit în urma incendiului. El și-a negat implicarea în firma care deține stația GPL de la Crevedia, dar își motivează autosuspendarea prin legătura „unui membru al familiei” în afacere.

Totuși, primarul Doldurea, deși pierde toate funcțiile din PSD, rămâne șef la Primăria din Caracal. Stația GPL care a explodat sâmbătă și a provocat 46 de victime la Crevedia, dintre care 26 de pompieri, îi aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz.

Doldurea este un apropiat al baronului de Olt, Paul Stănescu, secretar general al partidului, și s-a speculat că această relație l-a ajutat și pe fiul său în afacerile cu GPL.

Sâmbătă, o ședință PSD are loc la Palatul Parlamentului, după tragedia de la Crevedia. Se discută despre soarta primarilor din Crevedia și Caracal și dacă vor mai fi susținuți de partid anul viitor.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri