Video Pelerinaj cu moaștele Sf. Ioan cel Nou, la Suceava. Mii de oameni au ieșit în stradă, mulți fără măști și fără distanțare socială

Data actualizării: Data publicării:
suceava
Foto: Captura Video Monitorul de Suceava

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din țară, pentru a participa la pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou. Moaștele sunt purtate cu mașina prin oraș și au făcut o oprire și în curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava. 

În imaginile publicate de Monitorul de Suceava se vede cum credincioșii care au participat la procesiune nu respectau distanțarea socială, iar mulți dintre ei nu purtau mască de protecție. 

Sfintele Moaște au fost depuse în baldachinul special amenajat încă de ieri dimineață, începând cu ora 05.30. De la primele ore ale dimineții au apărut și primii pelerini, unii din sate apropiate Sucevei, alții mai de departe, care au simțit ajutorul dat în fiecare an de Marele Mucenic. 

Înainte de pelerinajul prin oraș, moaștele au fost scoase în curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, iar pelerinii au participat la slujbă. Reprezentanţii bisericii au spus că au luat toate măsurile pentru ca regulile impuse în starea de alertă să fie respectate. Circuitul a fost organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria pentru ca românii să respecte măsurile impuse în starea de alertă.

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Conform ultimelor date comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, la Suceava au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 21 de cazuri noi. În total, în Suceava au fost 3.967 de cazuri de COVID-19.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri