Peste 300.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sf. Parascheva la Iași. 50.000 de oameni încă se află la rând

Data publicării:
pelerinaj sf parascheva Iasi
Foto: doxologia.ro

Peste 300.000 de pelerini s-au închinat până duminică la prânz la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând se află încă 50.000 de credincioşi.

Afluxul de pelerini continuă să fie ridicat, pe străzile din jurul catedralei ieşene aşteptând la rând pentru a se închina la sfintele moaşte aproximativ 50.000 de oameni. Rândul se întinde pe o lungime de câţiva kilometri, iar timpul de aşteptare este de peste 12 ore. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urma să fie reintrodusă în catedrală în cursul zilei de duminică, dar este puţin probabil să se întâmple acest lucru, din cauza numărului ridicat de credincioşi care se află la rând.
Reprezentanţii Mitropoliei susţin că încă vin pelerini din ţară la Iaşi, în ultimele 24 de ore rândul măsurând constant câţiva kilometri.

“Racla va fi introdusă în Catedrala Mitropolitană în momentul în care numărul de pelerini va scădea. Posibil să se întâmple la noapte sau mâine dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.)“, a declarat pentru News.ro, preotul Lucian Apopei, director de comunicare în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cele opt zile de pelerinaj de până acum au avut nevoie de îngrijiri medicale 591 de persoane, iar 47 dintre acestea au fost transportate la spital.

La Sfânta Liturghie desfăşurată sâmbătă pe pietonalul din faţa catedralei ieşene au participat, potrivit jandarmilor, 35.000 de persoane, un număr record pentru sărbătorile religioase de la Iaşi din ultimii ani.

După Sfânta Liturghie, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a premiat zece persoane, între care cinci tineri cu rezultate remarcabile la olimpiadele internaţionale, dar şi cinci persoane în vârstă, care pe parcursul vieţii au fost cântăreţi în biserică.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri