Piețe închise și amendate pentru nerespectarea regulilor de distanțare socială. A doua zi, aglomerație în alte piețe

Data publicării:
Control in pietele din Bucuresti
Foto: ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a închis două piețe din București și a amendat alte două unde nu se respectă regulile de distanțare socială. După doar o zi, Digi24 a relatat despre aglomerația din Piața Obor, ceea ce a atras intervenția jandarmilor și polițiștilor.

ANPC a controlat joi mai multe piețe din București, unde a găsit nereguli și a luat măsuri mergând până la închiderea acestora, potrivit unui comunicat de presă.

A fost închisă Piața Rahova, care, īn timpul lucrărilor de consolidare a clādirii, își desfășoară activitatea, provizoriu, într-un cort de mari dimensiuni, fără acces la utilități sau toatete publice, fără să dispună de cântarul cumpărătorului și care nu respecta niciuna dintre prevederile Ordonanțelor militare privind distanța socială dintre comercianți, numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor.

La Economatul din Piața Rahova, s-a interzis folosirea vitrinelor cu prăjituri, mezeluri și brânzeturi din cauza condițiilor insalubre de depozitare a produselor în aceste agregate. De asemenea, s-a constatat nerespectarea prevederilor Ordonanțelor militare privind numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor.

Pescăria din Piata Moghioroș a fost închisă, din cauza a numeroase nereguli identificate (pește proaspăt cu modificari organoleptice, miros și consistență a cărnii specifice peștelui alterat, păstrat în condiții improprii, în afara spațiilor frigorifice, fără stratul corespunzător de fulgi de gheață; peștele congelat prezenta arsuri de congelare, fiind impropriu pentru consum uman (fiind congelat fără a dispune de linie de producție specifică). Au fost aplicate două amenzi contravenționale, în valoare de 12.000 lei și a fost retrasă de la comercializare întreaga cantitate de pește găsită.

La piețele 16 Februarie și Domenii s-a constat că nu erau respectate prevederile Ordonanțelor militare (anunțurile privitoare la respectarea distanței sociale, a intervalului orar în care este permisă deplasarea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani etc.), motiv pentru care au primit avertisment și obligativitatea remedierii situației în 24 de ore.

După doar o zi, vineri, reporterii Digi24 au relatat din Piața Obor, unde lumea se înghesuia la cumpărături, fără a respecta distanța minimă impusă și fără a respecta un circuit astfel încât să evite contactul cât mai mult posibil. După difuzarea imaginilor, în piață au apărut jandarmi și polițiști, care au intervenit pentru a asigura măsurile impuse de ordonanțele militare.

Editor: Bogdan Păcurar

Foto: ANPC
Foto: ANPC

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri