Cărbunaru: Nu există nicio intenție pentru creșterea salariilor demnitarilor. Rămân la nivelul acestui an

Data actualizării: Data publicării:
Dan Cărbunaru face declarații.
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Foto: Inquam Photos / George Calin

Nu există la nivelul Executivului nicio intenţie de creştere a salariilor demnitarilor începând cu anul viitor, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

La finalul şedinţei de Guvern de marţi, Cărbunaru a fost întrebat de jurnalişti despre informaţiile apărute în spaţiul public privind o creştere a salariilor demnitarilor, începând cu ianuarie 2023.

„Pot să vă spun că, din toate datele pe care le am la nivelul Guvernului, nu doar că nu se va întâmpla, nici nu există intenţia să aibă loc acest lucru. Au mai existat periodic diverse speculaţii pe această temă”, a spus el potrivit Agerpres.

„Nu există această intenţie, iar demnitarii din România vor avea, cel puţin potrivit datelor oficiale pe care le deţin - şi nu am elemente care să justifice semne de întrebare în acest sens - nici în cunoscuta „ordonanţă trenuleţ” nu sunt astfel de elemente. Dimpotrivă, există, după cum bine ştiţi, o orientare extrem de aşezată în cumpătare şi buna cântărire a modului în care sunt cheltuiţi banii publici în Guvernul României. A existat şi acea decizie, încă de la jumătatea anului, de reducere a cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu 10%, o decizie a premierului care s-a aplicat la nivelul întregului Guvern şi, dacă doriţi, în aceeaşi logică, a cumpătării”, a adăugat el.

„Cu siguranţă, demnitarii sunt cei care pot să ofere un astfel de exemplu şi, din această perspectivă, nu există intenţia şi nici susţinerea pentru ca Guvernul să treacă la o astfel de decizie. Ca atare, salariile demnitarilor, aşa cum sunt ei definiţi în sensul legii, rămân la nivelul anului acestuia”, a mai spus Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că în şedinţa de marţi a Executivului nu a fost luată în discuţie „ordonanţa trenuleţ”, act normativ care a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul de Finanţe.

„Ordonanţa nu s-a aflat pe agenda şedinţei de Guvern. Ea este, aşa cum este şi normal, postată pe site-ul Ministerului de Finanţe, pentru consultare, pentru dezbateri pe această temă şi, din datele pe care le am, inclusiv textul acestei ordonanţe trenuleţ confirmă faptul că salariile demnitarilor din România nu se vor mări anul viitor”, a precizat Cărbunaru.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri