Acuze între Crin Antonescu și Liviu Dragnea pe tema migrației din PDL spre PNL. Ce spune Victor Ponta?

Data publicării:
1103acuze-54162

În replică, liderul PNL, Crin Antonescu, spune că liberalii nu i-au criticat pe Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru că sunt cooperanţi cu preşedintele Traian Băsescu.

Crin Antonescu şi Victor Ponta vor ca în 2016 PNL şi PSD să nu mai fie parteneri în USL, ci adversari electorali. Până atunci însă, liderii celor două partide au început deja să îşi arunce declaraţii acide. Politica PNL de a racola membri PDL l-a iritat pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

„Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi. Dacă aceste cazuri se înmulţesc, există riscul să avem fisuri în judeţe în cadrul USL (...) O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL”, a spus Dragnea.

În replică, preşedintele PNL i-a acuzat pe social-democraţi de colaborare cu Traian Băsescu: „Este interesant că în timp ce par mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu, lucru pentru care nu i-a criticat nimeni în PNL, cei din PSD par extrem de temători în legătură cu venirea unor oameni din PDL la noi”.

Crin Antonescu a vorbit despre ruperea USL după 2016 la Congresul PNL din februarie. Şi Victor Ponta a vorbit de un scenariu similar pentru 2016.

„PNL vrea să câştige supremaţia şi aşa se poate explica şi transferul lui Stănişoară. Dacă în 2016, cu Crin preşedinte, se va lupta PSD cu PNL, e foarte bine şi o să-mi doresc să câştige PSD, dar nu cred că va fi ceva rău dacă va câştiga PNL. Nu mă simt în niciun fel ameninţat”, a declarat premierul.

Doi foşti lideri ai PDL s-au înscris în PNL în ultimul an: Sorin Frunzăverde şi Mihai Stănişoară.

Şi vicepreşedintele PDL Maramureş, Dan Marinca, a plecat recent din PDL către PNL. Chiar şi primarul PDL de Alba Iulia, Mircea Hava, a anunţat şi el că se gândeşte să treacă la USL.

La rândul lor, social-democrații pregătesc o fuziune cu UNPR, care va fi parafată la congresul din 20 aprilie.

Victor Ponta: Nu mă deranjează intrările „pe bandă rulantă” a celor din PDL la PNL

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, întrebat dacă este deranjat de trecerea unor lideri de la PDL la PNL, că nu este deranjat de acest lucru şi că nu sunt semne de întrebare la PSD în această privinţă.

Întrebat dacă îl deranjează intrările „pe bandă rulantă” a celor din PDL în PNL, Ponta a răspuns: "Nu, nici pe bandă rulantă, nici pe scări".

El a mai fost întrebat dacă sunt semne de întrebare la PSD din prisma intrărilor de la PDL la PNL, după cum a declarat Liviu Dragnea. „Din punctul meu de vedere, nu”, a răspuns el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri