Adoptare tacită: Lipsa autorizației de securitate la incendiu, marcată prin panouri de avertizare

Data publicării:
pompieri1

Senatul a adoptat tacit, în ședința plenului de luni, propunerea legislativă pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor prin care beneficiarii construcțiilor vor fi obligați, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, să amplaseze, deasupra intrărilor, panouri de înștiințare despre lipsa autorizației.

Nota privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului pentru dezbatere și adoptare, la data de 24 octombrie, a fost citită în plen de senatorul Claudiu Manda, președinte de ședință.

Propunerea legislativă, inițiată de un grup de parlamentari preponderent PMP, prevede că, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, beneficiarii investițiilor în construcții și amenajări publice vor avea obligația de realizare și amplasare a unor panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective.

Panourile de înștiințare vor avea următorul conținut tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb: „acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”.

Proiectul primise din partea Comisiei de administrație din Senat raport de respingere, dar acesta nu este luat în considerare pentru că plenul nu a votat actul normativ până pe 24 octombrie.

Un alt proiect adoptat tacit luni de Senat este propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civilă.

Proiectele de lege sunt transmise Camerei Deputaților, pentru dezbatere și vot, în calitate de cameră decizională.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri