Video "Ați plecat cu pantalonii murdari. Ați rămas cu dinaintea goală și acum atacați". Scandal între PNL și USR în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
Untitled design (3)
Cătălin Predoiu și Ionuț Moșteanu. FOTO: Inquam Photos

În Parlamentul României a avut loc un schimb de replici la limita insultei, după dezbaterile aprinse pe tema eșecului autorităților în lupta cu drogurile. Ministrul de Interne Cătălin Predoiu, deși vorbește de sute de acțiuni și capturi de stupefiante, nu a explicat de ce în portul Constanța nu s-a găsit vreo urmă de droguri la controale. Oficialul i-a atacat pe cei de la USR, cărora le-a spus că au fost un adversar slab, după ce foștii colegi din REPER au inițiat un proiect pentru legalizarea posesiei de 3 grame de droguri ușoare. "Nu m-ați satisfăcut, ca să zic așa. Ați plecat cu pantalonii murdari când ați dat piept cu PNL la prima bătaie politică. Ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală și acum nu faceți decât să atacați", le-a reproșat Predoiu parlamentarilor USR. În contrapartidă, deputatul USR Ionuț Moșteanu i-a spus lui Predoiu că este un ministru cinic. "Am văzut mult patos. Aici este zmeu. Preferați să veniți să faceți pe Rambo și o să vă duceți înapoi la minister și o să fiți mielușel cu ăia", i-a transmis acesta ministrului de Interne de la pupitrul Camerei Deputaților.

Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a declarat, marţi, în plen, la Ora Guvernului, că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, pare că a fost "învins" şi "s-a dat bătut" în lupta cu traficanţii de droguri, susţinând că, din păcate, se vede că acesta este "doar un spectator la un film cu mari mafioţi".

"Motivul pentru care v-am chemat astăzi în Parlament este pentru că vrem să vedem dacă există vreo urmă de speranţă, dacă vreţi şi puteţi să vă luptaţi cu traficanţii de droguri, că, din declaraţiile din presă din ultima vreme, pare că v-a învins sistemul şi v-aţi dat bătut. Pare că aţi primit pe mână un minister care s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru dumneavoastră, aşa cum a fost şi pentru colegul dumneavoastră, domnul Lucian Bode", i-a transmis Moşteanu lui Cătălin Predoiu, prezent în plenul Camerei Deputaţilor la Ora Guvernului.

Ce i-a răspuns Cătălin Predoiu lui Ionuț Moșteanu

"Canabis, vă spune ceva «canabis», domnilor deputați de la USR? Cred că ar trebui să vă spună, întrucât dumneavoastră, care vă frângeți mâinile acum de această problemă, ați promovat și susținut un proiect de lege privind legalizarea canabisului. O tonă de plante descoperită de poliție a fost capturată. O tonă. Ajungem imediat și la cifre. Vi se pare puțin? Poate dumneavoastră vi se pare puțin. Poate sunteți învățați cu alte cantități. (...) Ați fost un adversar slab, să știți. Nu m-ați satisfăcut, ca să zic așa. (...) Ați plecat cu pantalonii murdari când ați dat piept cu PNL la prima bătaie politică. Ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală și acum nu faceți decât să atacați pe toți cei care vor să facă ceva în țara asta", i-a spus Predoiu lui Moșteanu.

Cum a reacționat Moșteanu la atacurile lui Predoiu

"Am văzut mult patos la domnul ministru. Aici este zmeu. Nu am văzut niciun răspuns la întrebările adresate domnului ministru. Ne-a spus că facem din accidentul de la 2 mai o temă electorală. Asta arată foarte mult cinism, domnule ministru. Așteptăm și noi, și-o țară întreagă, să ne spuneți pe cine au sunat șmecherii ăia ca să-l lase să circule în continuare după ce l-au găsit fără RCA și cu droguri în mașină. Pentru că aveți corupți în subordinea dumneavoastră și preferați să veniți să faceți pe Rambo și o să vă duceți înapoi la minister și o sa fiți un mielușel cu ăia", i-a replicat Moșteanu ministrului de Interne.

Situaţia privind traficul de droguri este gravă, susține Ionuț Moșteanu

"S-a trezit şi preşedintele Iohannis care ne-a promis că o să convoace şedinţa CSAT, asta era la începutul şcolii, pe 11 septembrie, dar de atunci însă a uitat şi s-a luat cu hobby-ul dânsului numărul 1: turismul pe bani publici. Însă, noi aici trebuie să rezolvăm această problemă şi astăzi, domnule ministru, aşteptăm răspunsuri. Au murit doi copii ucişi de o beizadea protejată de poliţia dumneavoastră. Acei copii au fost victimele sistemului care îi protejează pe cei vinovaţi, pe cei care dau şpagă, pe cei care ştiu unde şi cui să dea un telefon. Aţi făcut repede nişte declaraţii de presă şi apoi v-aţi baricadat înapoi în birou, considerând că v-aţi făcut treaba. Ei bine, domnule ministru, noi considerăm că nu v-aţi făcut treaba", adăugat Moşteanu.

Potrivit deputatului USR, foarte multă lume din ţară bănuieşte că, în cazul şoferului ucigaş drogat din 2 Mai s-au făcut niște aranjamente pentru a fi scăpat.

"Aţi declarat că lupta cu drogurile e pierdută. Când aţi zis asta, aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţii de droguri. În secunda doi ar fi trebuit să fiţi demis de premierul Ciolacu, însă Marcel Ciolacu nu are curaj (...). Merge şi aşa, zic ei. Ei bine, noi zicem că nu merge şi aşa. Nu mai vrem copii morţi şi poliţişti care protejează beizadele, nu mai vrem poliţişti care fac trafic de droguri şi sunt mână în mână cu traficanţii, nu mai vrem poliţişti blatişti care se uită după pescăruşi când traficanţii trec prin Portul Constanţa. Este o sfidare la adresa întregii ţări să admiţi că Poliţia română nu a capturat niciun gram de droguri în portul Constanţa timp de doi ani de zile", a mai spus Moşteanu, citat de Agerpres.

Moșteanu acuză că MAI "aproape a ieșit total de sub controlul civil" de când e sub conducerea PNL 

"Nişte şmecheri cu epoleţi v-au legat şireturile şi dumneavoastră şi colegului dumneavoastră, Lucian Bode, care a condus ministerul înainte. Fac ce vor, sunt stat în stat şi aproape că şi-au declarat independenţa. Probabil nu e simplu să faci ordine acolo când eşti prieten cu ei şi te cunoşti cu ei de multă vreme. Dacă nu puteţi, lăsaţi pe altul sau clipiţi şi vă salvăm noi din Parlament. V-am propus să desfiinţăm "doi şi un sfert", n-aţi vrut. Vă mai propunem să scăpaţi de nişte secretari de stat care conduc de fapt Ministerul în locul dumneavoastră, nu vreţi. Vorbiţi cu Ciolacu pentru că acum, în loc să fiţi dumneavoastră şeful lui Despescu, este Despescu şef în locul dumneavoastră şi asta nu este normal într-un stat drept", a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Deputatul USR i-a mai transmis lui Cătălin Predoiu că, din păcate, se vede că este doar "un spectator la un film cu mari mafioţi".

"În final, ca părinte, vă cer să le daţi azi românilor măcar un pic de speranţă că ştiţi ce faceţi şi că vreţi să faceţi ceva. În realitate, din păcate, se vede că sunteţi doar un spectator la un film cu mari mafioţi", a conchis Moşteanu.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri