Avertisment. Ambasadorii Franței și Germaniei, la Digi24: „Regulile nu trebuie să se schimbe la fiecare patru minute”

Data publicării:
luca 20ambasadori-45347

Mesajul ambasadorului german e clar. Andreas von Mettenheim spune că e important ca România să dea în exterior un mesaj de unitate și că toate forțele politice trebuie să aibă un interes profund în reforma justiției.

În germană există un dicton care spune că dacă te oprești în loc înseamnă că faci un pas înapoi. Cred că 2012 a fost un an marcat de lipsa multor lucruri care s-ar fi putut întâmpla, de unde decurg niște aspecte negative pentru români, România trebuie să aibă în vedere ca decalajul de dezvoltare dintre București și Europa să nu crească și cred că multe lucruri se pot întampla”, a declarat Andeas von Mettenheim.

La rândul sau, ambasadorul Franței, Philippe Gustin, insistă pe faptul că 2013 trebuie să fie un an al stabilității economice și politice.

E sigur că toți vrem și cerem ca în România să existe stabilitate. Stabilitate politică în primul rând, dar și stabilitate economică și juridică. Regulile nu trebuie să se schimbe la fiecare patru minute. Am așteptat această stabilitate în 2012 și sperăm ca 2013 să fie un an al stabilității, ca să le permită investitorilor noștri să investească cu toată încrederea în această țară”, a spus Philippe Gustin.

Cei doi diplomați vin în seara aceasta la Digi 24, de la ora 22.00, pentru o ediție specială a emisiunii „Imparțial”. Ei vor vorbi despre cum a reușit tandemul franco-german să devină motorul Europei, după ce timp de secole, cele două țări au purtat războaie cumplite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri