Avocatul Elenei Udrea: Nicio șansă să mai fie extrădată după ce a născut

Data publicării:
udrea alexandrov

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că nu mai există nicio şansă ca aceasta să fie extradată, acum că a născut, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă, scrie News.ro. 

„Nu există nicio şansă să fie extrădată, pentru că fetiţa va primi cetăţenie costaricană, iar statul Costa Rica protejează copiii şi nu permite separarea fetiţei de mamă. Noi avocaţii vom continua demersurile şi sperăm să obţinem o soluţie de anulare a acestei decizii abuzive”, a declarat pentru News.ro avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a născut o fetiţă joi, a anunţat Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea. El a scris, pe Facebook, că Elena Udrea se simte bine.

"Astăzi, ora 14:00, micuţa Eva Maria s-a hotărât să ne ia prin surprindere şi a venit pe lume! Sunt un tătic fericit şi avem o fetiţă frumoasă şi sănătoasă ( se pare că seamănă cu tati). Elena se simte bine, iar sarcina a decurs normal.  O bucurie greu de descris în cuvinte. Abia aştept să îmi ţin fetiţa în braţe, şi le doresc tuturor să aibă parte de astfel de momente fericite, pentru că un copil este o Binecuvântare!", spune logodnicul Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute" şi se află în Costa Rica de la începutul acestui an, fiind dată în urmărire.

Elena Udrea, aflată în Costa Rica şi condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, apare de la încreputul lui iuniei pe site-ul Poliţiei Române ca persoană urmărită.

Ca motiv al urmăririi este indicat "mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I a Penală, condamnată la 6 ani închisoare".

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat atunci că extrădarea Elenei Udrea, care a depus o cerere pentru obţinerea statutului de refugiat politic, este posibilă chiar şi în absenţa unui acord bilateral în acest sens. El a adăugat că există un precedent.

De asemenea, ministrul a explicat că durata procesului de extrădare depinde de legislaţia din Costa Rica.

”În acest moment nu avem un tratat bilateral cu republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc pe două proceduri distincte. Prima procedură, în temeiul curtoaziei internaţionale, cu asigurarea reciprocităţii şi vreu să subliniez că în precedent am avut un astfel de caz de extrădare din Republica Costa Rica şi în al doilea rând că în acest moment se află pe rol în derulare un alt caz de extrădare din Republica Costa Rica, altul decât cel la care facem referire. A doua procedură a extrădării se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. Aici trebuie verificat următorul lucru: domeniul de reglementare a respectivei convenţii să se circumscrie tipologiei naturii infracţiunilor comise de către cel care urmează a fi extrădat”, a explicat Toader.

Ministrul a subliniat că intervalul de timp în care se poate finaliza procedura de extrădare ţine de legislaţia Republicii Costa Rica” şi că lipsa tratatului bilateral nu împiedică procedura de extrădare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri