Băsescu: Iohannis îl poate respinge pe „nefericitul Cuc” pentru că în 2017 a semnat revocarea lui pentru incompetenţă

Data publicării:
basescu la digi

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică nominalizarea lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor, spunând că „nefericitul” Cuc a fost nevoit să demisioneze de la Transporturi pentru ca acum „să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluţia de profesionist sadea” şi îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis că poate respinge nominalizarea tocmai pentru că în 2017 a semnat revocarea lui pentru incompetenţă.

„După ce a încercat la Ministerul Transporturilor cu Olguţa Vasilescu şi cu Mircea Drăghici, ultima nominalizare a Liderului Suprem pentru acest minister greu, făcută în ultima zi a interimatului de 45 zile al Rovanei Plumb pentru a-i forţa mâna Preşedintelui Ţării, este Răzvan Cuc. Nefericitul Răzvan Cuc a fost nevoit să demisioneze la cererea PSD din Guvernul Grindeanu, apoi a fost remaniat pentru incompetenţă, tot de PSD, din Guvernul Tudose, pentru ca acum să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluţia de „profesionist sadea” pentru Ministerul Transporturilor. Clientelism ieftin!”, comentează fostul preşedinte.

Băsescu spune că nu preşedintele este responsabil că nominalizarea a întârziat nepermis, fiind făcută cu doar câteva ore înaintea expirării interimatului de la Ministerul Transporturilor şi că acesta poate respinge propunerea, „bazându-se pe realitatea că la solicitarea premierului PSD a semnat decretul de remaniere din funcţia de Ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetenţă, în Octombrie 2017”.

„Nimeni nu-i poate cere Preşedintelui României să reinstaleze în funcţie un ministru pe care cu doar câteva luni în urmă l-a revocat pentru incompetenţă”, argumentează fostul preşedinte.

El susţine că nominalizarea lui Răzvan Cuc „este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menţine pe funcţie”.

„Oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe „deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei ştiind că acest lucru face rău şi imaginii PSD? Eu cred că Preşedintele Iohannis va acţiona în interesul României şi nu în interesul mărunt al lui Dragnea”, conchide Traian Băsescu, adăugând: „Poate domnul Cuc are un dram de responsabilitate şi renunţă la nominalizare”.

Premierul a transmis preşedintelui propunerile de numire a lui Daniel Suciu şi Răzvan Cuc pentru portofoliile Dezvoltării Regionale şi Transporturilor. Preşedintele Iohannis nu a avut încă nicio reacţie cu privire la cele două nominalizări.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri