Boloș: Ideea naționalizării Pilonului II de pensii este „soră cu nebunia”. Acele active sunt ale oamenilor și acolo rămân

Data publicării:
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Foto: Facebook/ Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spune că desființarea Pilonului II de pensii, idee care a provocat ieri scandal în coaliție, ar fi o „soră cu nebunia”. Întrebat la Antena3 de la cine a venit această idee, ministrul nu a dat un nume, dar a spus că respectiva persoană n-ar face parte din structurile politice.

Întrebat când a aflat despre introducerea acestui amendament, Boloș a răspuns: „Astăzi (ieri, n.r.) am aflat şi având în vedere atribuțiile pe care le are un secretar de stat, nu ştiu cum au ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma se pare cerută pentru amendamente, nu cred în această formă, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân”, a spus Boloș.

El a adăugat că în Pilonul II sunt 103 miliarde de lei, contribuția a 8,2 milioane de oameni.

„Acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii. Eu nu ştiu să fi ajuns în comisii”, a adăugat Boloș.

Despre secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor care a propus acest amendament, Daniela Pescaru (PSD), Boloş a spus că este „un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul”.

„Nu cunosc detaliile întregii povesti şi nici nu vreau să le cunosc, pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuție şi în aplicare. Aici discutăm de active nete de 100 de miliarde de lei şi nu s-a pus în discuție. Este jenant să o întreb eu de astfel de lucruri care sunt de acţiuni individuale. Nu pot eu să o demit, e atributul domnului prim-ministru”, a mai spus Boloș.

Întrebat de la cine ar fi putut veni ideea naționalizării Pilonului II, Boloş a spus: „Nu face parte din structurile politice. Prefer ca acest subiect să nu-l aprofundez, pentru interesele ţării noastre. Pentru binele şi interesul României nu ar mai trebui să aprofundăm acest subiect. Instituțiile financiare se uită la noi. În calitate de ministrul al Finanţelor am spus că nu”.

Boloș a adăugat că ideea a fost discutată în urmă cu o lună în coaliție, dar a fost respinsă.

Deputatul liberal Florin Roman a spus că amendamentul legat de Pilonul II la proiectul de lege privind măsurile fiscale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament a fost propus de secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Daniela Pescaru.

„În timpul şedinţei de vot final, am primit pe grupul deputaţilor PNL o situaţie cu amendamentele pe care urmau să le susţină liderii de grup ai PNL şi PSD. Aici era şi un articol 7 care pentru noi a fost o surpriză totală, prin care practic se propunea o naţionalizare oarecum mascată a Pilonului II de Pensii, o propunere care vine de la secretarul de stat al PSD, doamna Daniela Pescaru şi doar vigilenţa noastră a făcut să observăm acest lucru”, a spus Roman.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri