Video Ciolacu dezminte intenția de a desființa Pilonul II de pensii. „Niciodată!”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a dezmințit, marţi, înainte de asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale în Parlament, intenția Coaliției de a desființa Pilonul II de pensii. „Niciodată nu s-a vorbit de vreun amendament la Pilonul II de pensii, nici măcar despre impozitare sau supraimpozitare”, a precizat Ciolacu.

„Niciodată în Coaliție, eu sau dnul Ciucă, nu am vorbit de vreun amendament la Pilonul II de pensii. Niciodată înseamnă niciodată, nici măcar acum o lună, nici alaltăieri, niciodată nu a avut nimeni vreo discutie despre Pilonul II de pensii. Nu s-a vorbit nici măcar despre impozitare sau supraimpozitare. E tâmpenie să supraimpozitezi”, spune Ciolacu.

Întrebat dacă amendamentul a venit din partea Ministerului de Finanțe, Ciolacu a spus: Dacă aveți informația de la cineva, acel cineva să vină să spună cu cine a discutat, dacă a discutat, cu mine sau cu dnul Nicolae Ciucă despre Pilonul II.

„Întrebați de unde a apărut acel amendament. Eu astăzi am trecut prin Guvern amendamentele convenite cu dnul Nicolae Ciucă”, adaugă premierul.

Deputatul liberal Florin Roman a susţinut, marţi, în Parlament, că amendamentul la proiectul de lege privind măsurile fiscale pentru care Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament, a fost propus de secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Daniela Pescaru, care presupunea o „naţionalizare mascată a Pilonului II de pensii”.

„În timpul şedinţei de vot final, am primit pe grupul deputaţilor PNL o situaţie cu amendamentele pe care urmau să le susţină liderii de grup ai PNL şi PSD. Aici era şi un articol 7 care pentru noi a fost o surpriză totală, prin care practic se propunea o naţionalizare oarecum mascată a Pilonului 2 de Pensii, o propunere care vine de la secretarul de stat al PSD, doamna Daniela Pescaru şi doar vigilenţa noastră a făcut să observăm acest lucru”, a spus Florin Roman.

El a mai spus că „PNL a luptat timp de patru ani cu regimul Dragnea, pentru a apăra Pilonul doi de Pensii”. „Acum era o formă mai diluată în sensul în care nu mai era obligativitate, era o opţionalitate, în schimb, modul în care era redactat acest amendament era unul extrem de periculos, în sensul în care cei care nu optau, în scris, pentru a continua Pilonul 2 de Pensii se trezeau că peste noapte, tot ceea ce au agonisit practic merge într-o naţionalizare mascată”, a explicat deputatul PNL.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri