Exclusiv Bucureștenii, întrebați dacă și-ar lăsa copiii în grija lui Vlad Voiculescu sau dacă i-ar împrumuta bani. Reacția fostului ministru

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu govro
Foto: gov.ro

Pretendenții la funcția de primar al Capitalei au început sondajele pentru a purta negocieri cât mai eficiente în stabilirea unui candidat unic împotriva Gabrielei Firea, în contextul în care nu se prefigurează alegeri locale în două tururi. Digi24.ro a obținut sondajul realizat zilele acestea și care îl vizează Vlad Voiculescu, în care bucureștenii sunt întrebați, de exemplu, dacă și-ar lăsa copiii în grija lui sau dacă i-ar împrumuta bani.

Sondajul pentru alegerile locale de anul viitor este realizat de Cult Market Research, firmă cu care PLUS a colaborat când avea denumirea de RO100, potrivit informațiilor Digi24.ro.

Persoanele intervievate sunt întrebate dacă Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită, dar și ce încredere au în diverse instituții precum Președinție, Guvern, Primăria Capitalei ori primăriile de sector.

De asemenea, oamenii trebuie să răspundă câtă încredere au în diverși politicieni, pe o scară de la 1 la 10, începând de la președintele țării până la membri de partid din PSD, PNL, USR și PLUS.

Oamenii mai sunt întrebați și cu cine ar vota la Primăria Capitalei sau ce listă ar alege la Consiliul General al Municipiului București, dacă duminica viitoare ar avea alegeri locale.

Firma de sondare îi mai întreabă pe bucureșteni și ce calități trebuie să aibă candidații la Primăria Capitalei, apoi de care dintre activitățile lui Vlad Voiculescu au auzit, fiind enumerate funcția de ministru al Sănătății, lider al USR-PLUS, fondator MagiCAMP și inițiator al rețelei de citostatice.

Sunt dați și posibili candidați: Gabriela Firea, Vlad Voiculescu, Nicușor Dan și Rareș Bogdan, iar la o altă întrebare sunt comparați Vlad Voiculescu și Nicușor Dan.

Sondajul continuă cu câteva întrebări în ceea ce-l privește pe candidatul PLUS:

  • Câtă încredere aveți în Vlad Voiculescu să-l împrumutați cu bani?

  • Câtă încredere ați avea să vă lăsați copiii cu el?

  • Câtă încredere ați avea să-i cereți o recomandare de școală bună?

Respondenții sunt întrebați apoi din ce surse se informează, de exemplu radio, TV sau presă scrisă/online, dar și cât de des discută cu prietenii despre politică, ce ocupație au ori nivelul veniturilor.

Ce spune Vlad Voiculescu despre întrebări

Vlad Voiculescu a declarat pentru Digi24.ro că nu știa despre acest sondaj: „Nu știu să existe un sondaj comandat pentru mine”.

El a râs când a auzit întrebarea legată de copii: „E un lucru pe care eu îl spuneam acum câțiva ani, când eram complet în afara politicii, mă întrebam dacă pe politicienii care ajunseseră atunci în vârful țării, chiar înainte de Colectiv, dacă cineva i-ar pune președinți de scară de bloc. Cred că e o întrebare relevantă pe care ar trebui să ne-o punem, dacă ne-am lăsa casa pe mâna unui politician. Sau copiii. Cred că e relevant, dacă ai încredere în cineva să lași pe mâna lui sau ei ce e important pentru tine.”

El consideră relevantă și întrebarea despre împrumutatul banilor: „Cineva care ajunge într-o funcție de conducere gestionează resurse importante, o întrebare de genul ăsta e rezonabilă. Îmi pare relevant!”

Întrebat dacă întrebarea este adresată în perspectiva unor probleme financiare la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu a răspuns: „O să avem probleme financiare în toate instituțiile statului. O să vină vremuri grele după ce a făcut PSD în anii ăștia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri