Burduja: La nivelul Guvernului, ne-am asumat că românii iarna asta nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor

Data publicării:
sebastian burduja vorbeste la o sedinta
Sebastian Burduja a spus că România a ales să protejeze consumatorii de energie, prin plafonarea preţurilor. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a spus, luni seară, că România a ales să protejeze consumatorii de energie, prin plafonarea preţurilor, ajutoarele fiind acordate de la bugetul de stat.

La nivelul Guvernului, ne-am asumat că românii iarna asta nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor, a declarat, luni seară, la Antena 3, ministrul Energiei.

Sebastian Burduja a afirmat că România are al patrulea cel mai ieftin gaz din UE, fiind plafonat la 0,31 lei pe MWh.

Statul plăteşte, din bani de la bugetul de stat, diferenţa dintre preţul la factură şi preţul din piaţa liberă.

Întrebat dacă există probleme cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte această schimă de ajutor, care se aplică până în martie, ministrul a afirmat: „România a ales să protejeze toţi consumatorii – casnici şi non-casnici (...) nu mi s-a pus în vedere că această schemă ar încălca vreo normă europeană”.

Ministrul a precizat că România a mers pe praguri de consum, axându-se pe toşi consumatorii, nu doar pe cei vulnerabili, potrivit News.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri