C.T. Popescu, despre desemnarea lui Dăncilă: Trăim o a doua mare rușine

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 desemnarea doamnei Viorica Dăncilă pentru funcția de premier. „După rușinea mondială pe care am trăit-o odată cu primirea care i s-a făcut prim-ministrului japonez Shinzo Abe, iată că în decurs de 48 de ore trăim o a doua rușine, mai mare”, spune C.T. Popescu.

Liana Alexandru, jurnalist Digi24: Cum evaluați decizia președintelui Iohannis?

Cristian Tudor Popescu: Nu pot să nu mă gândesc la ce spunea Vladimir Ilici Lenin - „Fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”. Întrebarea care se pune este: O fi gospodină doamna prim-ministru Vasilica Viorica Dăncilă?

Domnul Iohannis a ales, așa cum observam zilele trecute, a ales soluția pragmatică, cinică în interesul său, ca politician, și ca viitor candidat la al doilea mandat prezidențial. Iată, a numit-o premier pe doamna Dăncilă, lăsând PSD-ul să guverneze, după cum a spus, în ideea că se va compromite suficient, pentru ca să îi asigure o campanie câștigătoare în alegerile din 2019, domnului Iohannis.

După rușinea mondială pe care am trăit-o odată cu primirea care i s-a făcut prim-ministrului japonez Shinzo Abe, iată că în decurs de 48 de ore trăim o a doua rușine, mai mare.

Această doamnă - nu am niciun fel de problemă cu faptul că este femeie, să fie foarte clar - este o bătaie de joc pentru România. Este o „vidă”, adică nu că ar fi o bulă de neant, e o locuitoare din Videle. Locuitoarele din Videle se numesc vide. Doamna Dăncilă este o vidă.

I-am văzut citate mai vechi din activitate, am auzit-o și răspunzând întrebărilor unui reporter de la Parlamentul European, nu știu dacă doamna poate să rostească câteva cuvinte în limba engleză, nu știu la ce se pricepe, n-a rezultat nimic din ce a spus și ce a făcut în toți acești ani. Nu știu nici măcar dacă este o bună gospodină, vorba lui Lenin.

Liana Alexandru: Credeți că președintele a luat această decizie pentru că printr-un astfel de premier PSD-ul se va compromite?

Cristian Tudor Popescu: Evident. Și-a făcut acest calcul și are toate șansele PSD-ul să se compromită cu un asemenea premier. Guvernul este mai mult ca oricând Guvernul Dragnea. Totuși, această doamnă va trebui să facă față la situații, atunci când lucrurile se vor încinge. Când se va ajunge în momente critice, nu poate să iasă numai domnul Dragnea să vorbească. Sau să vină ventriloc lângă doamna Dăncilă. Nu se poate, va trebui să facă față unor situații interne, externe această doamnă și e limpede că ele vor fi grele. În primul rând din punct de vedere economic, politic. E o situație foarte complicată în zonă, geostrategică. Cum va reuși doamna Dăncilă? Până acum nu a demonstrat că știe să facă măcar o budincă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri