Calculele PSD pentru moţiune. Social-democraţii spun că negociază cu toată lumea, dar nu vor la guvernare

Data actualizării: Data publicării:
Parlamentul României
Parlamentul României FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

"Toţi colegii noştri au votat pentru moţiune, iar cei de la UDMR vor susţine", a declarat, luni, Olguţa Vasilescu, care a adăugat că social-democraţii negociază "cu toată lumea". Pe de altă parte, secretarul general interimar al PSD, Paul Stanescu, a afirmat că PSD nu trebuie să revină la guvernare în perioada următoare. 

Întrebată câte semnături au fost strânse pentru moţiune, Olguţa Vasilescu a răspuns: "Toţi colegii noştri au votat pentru moţiune, iar cei de la UDMR vor susţine". Ea a spus că PSD negociază cu "toţi parlamentarii care doresc să dea jos acest guvern care în trei luni a anulat toate măsurile bune luate în ultimii ani".

"Toţi cei care doresc să voteze moţiunea sunt bineveniţi. Sper să fie şi alţi parlamentari în afara PSD şi UDMR", a spus Vasilescu.

Conducerea interimară a PSD s-a reunit, luni, într-o ședință pentru a discuta despre moțiunea de cenzură pe care urmează să o depună pentru a demite Guvernul Orban. 

Paul Stănescu: PSD nu trebuie să revină la guvernare în momentul ăsta și în perioada următoare

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stanescu a declarat, luni dimineață, că PSD nu trebuie să revină la guvernare în perioada următoare, deoarece românii trebuie să vadă măsurile luate de Guvernul Orban, care nu au nicio legătură cu „agenda cetățeanului”.

„PSD nu trebuie să revină la guvernare în momentul ăsta și în perioada următoare. Trebuie să lăsăm Guvernul ăsta care face numai -lucruri bune- să treacă cât mai mult timă să vedem ce fac. Noi mereu am vorbit numai de prosperitate, ei au întrerup toate programele, Start-ul nation, tomatele, irigațiile, o familie o casă, tot. Ei nu au nicio idee și nu fac nimic. Ei ne spun în agenda lor alegeri anticipate, două tururi de scrutin, practic un interes al lor de grup, de gașcă, în ideea de a minți românii, de a nu majora alocațiile, pensiile și salariile profesorilor”, a spus Paul Stănescu, înainte de ședința PSD.

El a subliniat că dacă s-ar reveni la alegerea primarilor în două tururi, atunci UDMR ar pierde aproape 20% dintre primari.

„Vom depune moțiune. UDMR sigur că are un interes pentru că din câte am înțeles ei pierd 20% din primari dacă sunt două tururi de săscrutin. Așa că avem aliat UDMR-ul și o să discutăm și cu parlamentari independenți și cu alți parlamentari, și cu Pro România, o să discutăm cu toată lumea”, a subliniat Stănescu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că au fost strânse 115 semnături pentru a depune moţiunea de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Erau 115 semnături. Cu alte cuvinte, suficiente pentru a depune moţiunea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă are susţinerea lui Victor Ponta la moţiunea de cenzură, el a spus că a avut astfel de discuţii cu preşedintele Pro România şi speră să ajungă la o concluzie comună.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri