Călin Popescu Tăriceanu: Cer sprijin în PNL pentru alegerea unui candidat, pentru prezidenţialele din 2014

Data publicării:
25 2001tariceanu-45752

Într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Călin Popescu Tăriceanu a făcut un portret al candidatului ideal. Acesta ar trebui să le redea încrederea românilor, dar şi partenerilor europeni că România respectă principiile democratice. De asemenea, el ar trebui să unească sistemul politic, decât să practice dezbinarea.

Decizia USL (pentru sprijinirea lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din 2014 – n.r.) a fost de a sprijini şi de a propune un prim - ministru din partea PSD şi un preşedinte din partea PNL. A existat chiar o decizie în USL, în urma unui congres din vara anului trecut privind aceste nominalizări. Acest lucru era necesar în contextul politic de atunci, când se prefigura o posibilă suspendare a preşedintelui, urmată de alegeri pentru preşedinţie”, a spus Tăriceanu.

Cred că această alegere politică a fost potrivită atunci şi necesară pentru a nu ne trezi într-un gol de decizie politică”, a adăugat senatorul liberal.

Potrivit acestuia, până în 2014 „se pot schimba multe” şi „ar fi bine ca decizia privind alegerea unui candidat să se facă la sfârşitul primului trimestru din 2014”.

Nu intenţionez să candidez. Consider că, Crin Antonescu a condus partidul care a obţinut o victorie politică, e importantă menţinerea unei stabilităţi politice în cadrul PNL”, a mai spus Tăriceanu.

„Un demers lipsit de utilitate”

„Sunt opinii pe baza unor fragmente pe care le-am auzit. Ideea unor alegeri preliminare a mai apărut, nu numai la PNL, ci și PSD. În acest moment, dacă ne uităm la performanța PNL în alegerile parlamentare și la ierarhia pe care o indică sondajele privind prezidențialele, cred că mai degrabă am face un demers lipsit de sens, de utilitate”, a declarat Dan Mihalache, consilier politic al lui Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri