Carmen Dan, mesaj cu tentă politică la Academia de Poliție: MAI este ținta unor atacuri repetate

Data actualizării: Data publicării:
170220_DNA_CARMEN_DANIELA_DAN_01_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Ministrul de Interne le-a transmis un mesaj cu tentă politică studenților din anul I de la Academia de Poliție din București, în ceremonia de depunere a jurământului militar. Carmen Dan a afirmat că MAI „este ţinta unor atacuri repetate”, dar că tinerii pot să aibă „conştiinţa împăcată, cât ştiţi că aţi acţionat în concordanţă cu prevederile în vigoare”.

180811_MAI_DECLARATII_CARMEN_DAN_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fragment din discursul lui Carmen Dan:

Ca părinte, trăiesc sentimentul fiecărui părinte prezent aici, sentiment de bucurie, de dragoste nemărginită, de mândrie. Vreau să vă spun că, de astăzi încolo, vă vom uşura oarecum munca. Aţi avut grijă de ei până astăzi. De astăzi, vom avea şi noi grijă de ei. Vom fi alături de ei, îi vom înţelege, îi vom asculta şi îi vom ajuta să-şi desăvârşească caracterul. Ca ministru, nu pot decât să simt o mare mândrie că astăzi, în faţa noastră, stau 580 de tineri frumoşi, viitori ofiţeri. E normal să fim alături de aceşti tineri care şi-au legat destinul de cel al României.

Dragi studenţi, dumneavoastră mai mult decât mulţi colegi ai voştri, îmbrăcaţi această uniformă într-un moment când Ministerul de Interne este ţinta unor atacuri repetate care pot genera diminuarea încrederii populaţiei în această instituţie fundamentală a statului. De ce? Sau cine are de câştigat de pe urma unei asemenea abordări? Acestea sunt întrebări care nu merită să primească răspuns în acest cadru în care ne aflăm astăzi. A fi ofiţer în cadrul MAI presupune asumare. Sunt persoane care pot fi uşor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în ministerul nostru. Atâta timp cât aveţi conştiinţa împăcată, cât ştiţi că aţi acţionat în concordanţă cu prevederile în vigoare. Nu trebuie nimeni să vă timoreze indiferent de cine ar fi vorba.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri