Exclusiv Cătălin Drulă: Nu facem alianță cu AUR pentru că e partid extremist. La niciun fel de alegeri

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA COMITETULUI POLITIC USR - IAN 2024
Foto: Cătălin Drulă / Sursa foto: Inquam Photos/Saul Pop

Cătălin Drulă, invitat la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, a declarat în exclusivitate la Digi24 că Dreapta Unită (ADU) nu va face alianță cu AUR „la niciun fel de alegeri”. Liderul USR a admis faptul că intenția de vot pentru partidul AUR este mare, dar refuză o colaborare cu acesta pentru că „este un partid extremist”.

Cătălin Drulă a declarat la Digi24 că alianța PSD-PNL are candidați care luptă cu USR la alegeri, în loc să se îndrepte către o opoziție cu partidul AUR.

„AUR... ni s-a vândut ca amenințarea pentru care se face alianța PSD-PNL. Haideți să vedem ce se face, păi candidații îi pun împotriva cui? Îi pun împotriva USR. N-au explicat ce e rău în faptul că Dominic Fritz la Timișoara a curățat administrația de toate conexiunile interlope ale lui Nicolae Robu, care a dat zeci de mii de metri pătrați de teren public, pe malul Begăi, care erau ocupate ilegal de niște cluburi care nu aveau nicio formă și acum acele suprafețe sunt redate orașului. Timișoara are o mare problemă cu clanurile interlope și Dominic Fritz a început să recupereze patrimoniul dat acestor clanuri”, a spus Cătălin Drulă.

Referitor la un sondaj recent realizat de IRES care spune că tinerii între 18 și 35 de ani aleg AUR, la fel și în Diaspora, Cătălin Drulă a spus că este convins că USR va câștiga alegerile în comunitățile românilor din străinătate.

„Eu sunt convins că USR va câștiga alegerile în Diaspora, și Dreapta Unită, în rândul celor de 18-35 de ani. Da, intenția de vot extremistă este mai sus decât ne-am dori oricare dintre noi, dar nu este pericolul atât de mare pe cât încearcă cei de la guvernare să îl pună”, a spus Drulă.

Liderul USR a subliniat că o alianță cu AUR este exclusă pentru că „au un mesaj antidemocratic”.

„Nu suntem compatibili. Ei au un mesaj antidemocratic, iar noi suntem aici să luptăm să rămânem în interiorul democrațiilor, să ne păstrăm libertățile civile și economice, dar acestea sunt atacate din două părți și este veșnica dilemă. Pe de o parte avem această pakistanizare a regimului, întărirea instituțiilor de forță, de control, de reducere a democrației. Nu trebuie să ne uităm foarte departe, se întâmplă în Ungaria de lângă noi sau în Serbia. Pe de altă parte, ai niște turbați care vor să întoarcă totul cu fundul în sus. Și între ei există un mare centru, normal și liberal, unde găsim Dreapta Unită”, a mai spus Cătălin Drulă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri