Video Ce îi răspunde Clotilde Armand lui Ciprian Ciucu: Îi propun să mă sune și să facem un parteneriat

Data publicării:
clotilde armand
Clotilde Armand îi răspunde lui Ciprian Ciucu. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a întrebat-o pe Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, la Jurnalul de Seară de la Digi24, de ce refuză să îi dea în administrare cinematograful din Parcul Giulești, care, în urma unei ciudate decizii judecătorești, a fost atribuit Sectorului 1, în condițiile în care parcul este în Sectorul 6. Armand i-a spus lui Ciucu să o sune, pentru a rezolva împreună problema, explicând că există un proiect pentru cinematograf pe care l-a înaintat Consiliului General, dar pe care Ciprian Ciucu nu vrea să-l susțină. Ea a mai spus că această chestiune datează dinainte de a prelua Primăria Sectorului 1 și că delimitarea dintre sectoare are un regim specific, iar Giulești nu face excepție. 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Primăria Sectorului 6, împreună cu Banca Mondială, are un proiect de regenerare urbană a zonei Giulești, a cartierului Giulești. Aceasta presupune parcul din fața cinematografului Giulești și o arie mai extinsă va merge către zona Lacului Morii. Dintotdeauna, cinematograful Giulești a fost în Sectorul 6, dar, din cauza unei hotărări judecătorești ciudate, a fost atribuit Sectorului 1. Proiectul nostru are logică, dacă e făcut cu cinematograful. Pentru că cinematograful și parcul din fața lui reprezintă un ansamblu. De ce refuzați să ne dați în administrare cinematograful, care, din punctul meu de vedere, e greșit intabulat în Sectorul 6?

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: Este o problemă care datează dinainte să fiu eu primar, a fost o decizie judecătoarească, potrivit căreia cinematograful e în Sectorul 1. E o limită stabilită care s-a confirmat. Avem și o ordonanță de Guvern, care spune că cinematograful aparține de Sectorul 1. În acest context, este imposibil pentru domnul Ciucu să facă vreun proiect. Toate clădirile, blocurile și parcul, care sunt pe Calea Giulești, aparțin de Sectorul 6, dar tot ce este în spatele blocurilor și parcului aparține de Sectorul 1. Așa se procedează când un bulevard este la limita dintre sectoare. Blocurile de pe bulevard aparțin de un anumit de sector, iar ce este în spate aparține de un alt sector. Giulești nu face excepție.

Acum 2 ani, știind că cinematograful este în Sectorul 1, am propus un proiect care e blocat în Consiliul General, pentru că domnul Ciucu nu vrea să-l susțină. Este un proiect cu o fundație, cinematograf, dar și cursuri de robotică. Eu îi propun să mă sune. El blochează proiectul de 2 ani. A fost votat în Consiliul Local. El este brocat la nivel de Consiliu General de PNL. Îi propun să mă sune și să realizăm un parteneriat pentru a merge mai departe.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri