Ce le-a spus Dăncilă parlamentarilor europeni despre legile justiției și violențele din 10 august

Data publicării:
dancila bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit azi, la Bruxelles, cu europarlamentari din grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. Printre subiectele discutate au fost și modificările aduse legilor justiției și incidentele violente de la protestul diasporei, din 10 august.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De altfel, vorbind despre acest subiect, Dăncilă a făcut și o gafă. A spus că femeia jandarm a fost „bătută cu bestialitate de către protestanţi”.

Comunicatul Guvernului:

„În continuarea întrevederilor avute la Bruxelles cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul European, Prim-ministrul României, Doamna Viorica Dăncilă, a participat astăzi, 26 septembrie 2018, la reuniunea Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

Șeful Executivului a prezentat poziția Guvernului față de situația politică din România, arătând că principalul obiectiv al vizitei la Bruxelles este acela de a discuta, a înțelege și a coopera cu partenerii europeni.

În continuare, Premierul a expus măsurile adoptate la nivel guvernamental pentru promovarea de reforme în plan economic și social. Viorica Dăncilă a subliniat că toate aceste măsuri au urmărit, în special, relansarea economică a României, realizarea justiției sociale, apărarea drepturilor și libertăților cetățenești și echilibrarea balanței puterilor în stat.

În același timp, a subliniat importanța menținerii poziției pro-europene a României și a reafirmat atașamentul Guvernului pentru valorile comune stipulate în Tratatele Uniunii Europene, precum demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și respectarea drepturilor omului.

Referitor la reformele din domeniul justiției, premierul a arătat că acestea au urmărit o mai bună calibrare a sistemului judiciar românesc la practicile europene și la recomandările Comisiei de la Veneția. În plus, a evidențiat că procedura de revizuire a legislației referitoare la organizarea justiției din România a fost transparenta și supusă examinării Curții Constituționale, arătând că, în acest moment, este așteptată evaluarea oficială a Comisiei de la Veneția.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut apel la unitate și solidaritate între statele membre ale Uniunii Europene, în contextul dezbaterii privind viitorul Europei, subiect central al Summit-ului pe care România îl va găzdui la Sibiu în 2019. „Dacă începem să rupem Europa între stânga și dreapta, vom ajunge imediat la diferențele între Nord și Sud, state membre ale zonei Euro sau nu, state membre ale spațiului Schengen sau nu", a arătat șeful Executivului.

Premierul Viorica Dăncila a prezentat, de asemenea, aspecte referitoare la demonstrațiile de protest din data de 10 august, precizând că acestea fac obiectul unei anchete în curs. În context, a menționat că în fața legii, toate persoanele sunt egale.

Intervenția Prim-ministrului României a fost urmată de o sesiune de dezbateri.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri