Gabriela Firea pierde toate funcțiile de conducere din PSD. „E o răzbunare”

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea singura pe hol spre cex
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea PSD, reunită luni în ședința Comitetului Executiv Național (CEx), îi solicită Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, să renunțe la toate funcțiile pe care le deține în partid. A rămas deja fără funcțiile deținute la PSD București și PSD Ilfov și a renunțat și la cea de vicepreședinte al partidului.

CEX PSD FIREA SINGURA - GANEA
CEx al PSD, reunit în ședință, îi cere Gabrielei Firea să renunțe la toate funcțiile din partid, după ce a intrat în conflict cu Liviu Dragnea | Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Conducerea PSD Ilfov a fost dizolvată. Șefa acestei filiale era Gabriela Firea. A fost singura modalitate statutară prin care Gabriela Firea putea fi înlăturată de la conducerea acestei filiale. 

La scurt timp, Gabriela Firea a anunțat că demisionează și din funcția de vicepreședinte al PSD, deși inițial anunțase că nu va face acest lucru.

Astfel, Firea rămâne fără funcții de conducere în PSD, devenind un simplu membru de partid.

„Mi s-a spus că sunt vinovată pentru situația din Ilfov. Mi se pare o măsură nedreaptă, e o răzbunare”, a spus ea.

Firea a adăugat că nu există sprijin pentru București din partea PSD.

Îmi voi continua activitatea la Primăria Capitalei, probabil că va fi mai greu, dar eu fac apel la consilieri să voteze cu gândul la cetățeni, nu la funcții politice”, a mai spus Firea.

O discuție sinceră trebuia să aibă loc de la CEX-ul din 2 septembrie, dar probabil că am deranjat atât de mult, încât nu s-a mai întâmplat. Voi rămâne în istoria PSD omul care a fost îndepărtat pentru că a crezut că ceea ce am promis oamenilor se va întâmpla”, a adăugat Gabriela Firea.


Firea mai rămâne acum cu funcția de vicepreședinte al PSD.

Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, i-a cerut Gabrielei Firea să se retragă singură din toate funcțiile politice. Primarul Capitalei nu a făcut însă acest lucru.

Urmează să se supună la vot retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea.


Știrea inițială: Înainte de CEx, Gabriela Firea își anunțase demisia de la șefia organizației PSD București. Era o funcție pe care o deținea cu titlu interimar.

Gabriela Firea este însă vicepreședinte al PSD și președinte al organizației PSD Ilfov. Ea a intrat în conflict cu liderul Liviu Dragnea și a devenit o voce tot mai critică în partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri