Ciolacu, despre alianța PSD-PNL: Ca Steaua și Dinamo. Este adevărat că PSD e mai mult Steaua

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu zâmbește la un eveniment politic.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comparat principalele partide din România cu rivalele din fotbal Steaua și Dinamo. Foto: Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comparat principalele partide din România cu rivalele din fotbal Steaua și Dinamo. PSD e mai mult Steaua, PNL este Dinamo, dar acum ambele joacă pentru echipa națională, a mai spus Ciolacu în timp ce vorbea despre noua alianță de guvernare, potrivit Mediafax.

Declarațiile au fost făcute marți, la postul public de televiziune.

„PSD și PNL sunt ca Steaua și Dinamo. Este adevărat că PSD e mai mult Steaua și PNL Dinamo... Când mergeau la echipa națională își dădeau mâna și jucau în aceeași echipă”, a declarat Marius Ciolacu, la TVR 1.

Președintele PSD a mai spus că în noul Guvern nu s-au format tabere în funcție de apartenența politică.

„Noi vorbim de guvernul României, nu vorbim de un guvern al coaliției, al PSD-ului, al PNL-ului, al UDMR-ului. Sper că Nicolae Ciucă va fi liantul între miniștrii de la partide diferite”, a explicat Ciolacu.

O comparație similară între fotbal și politică a făcut și liberalul Emil Boc. PSD și PNL sunt ca două echipe de fotbal, care au o rivalitate istorică, dar, atunci când jucătorii acestor echipe joacă pentru naționala României, pun în plan secundar rivalitatea și joacă, dau tot ce pot mai bun, pentru țară, pentru România, a spus liberalul.

Ciolacu: Acest guvern e condamnat să stea până în 2024

Acest guvern este unul stabil, care e condamnat să stea până în 2024, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu. El susține că social-democrații au intrat la guvernare pentru că România era în colaps, iar noul Executiv trebuie să depășească cele trei crize: economică, sanitară și socială.

„România era într-un colaps. Eu sper să recuperăm cât mai repede. Lucrurile nu sunt trecute. Avem un guvern stabil și un guvern al României. Îmi place abordarea prim-ministrului, este o abordare corectă”, a spus Marcel Ciolacu.

El susține că a admiră ultimele acțiuni ale premierului Nicolae Ciucă, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, și de vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor.

„Eu nu am cerut un vot colegilor mei să intrăm la guvernare ca să stric lucrurile în trei ani. Acest guvern e condamnat să stea până în 2024 și să facă ce e mai bie. Trebuie să depășim aceste crize, economică, sanitară și socială”, a adăugat liderul PSD.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri