Ciolacu despre legea pensiilor: „Am intrat într-o procedură mai alertă. Cerinţele la un prim-ministru de la «ciuma roşie» sunt urgente”

Data publicării:
marcel ciolacu la masa cu microfon
Marcel Ciolacu promite că va accelera discuțiile privind legea pensiilor. Foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că legea pensiilor a intrat „într-o procedură mai alertă”, pentru că vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. El a ținut să precizeze că legea nu este o prioritate în acest moment, deoarece este în cererea de plată numărul 4 din PNRR.

Premierul a fost întrebat marți, la Craiova, despre legea pensiilor, Marcel Ciolacu afirmând că procedurile sunt clare, iar Ministerul Muncii are un contract cu Banca Mondială, convenit de către Comisie.

„Vin anumite rapoarte, noi spunem cum dorim noi şi cum se adaptează României, se refac rapoartele. În ceea ce priveşte legea pensiilor, am intrat într-o procedură mai alertă, pentru că nu e prima oară când spun, aş dori să le cuplăm, ea este în cererea de plată nr. 4 (din PNRR - n.r.), deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aş vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor”, a spus Ciolacu, arătând că, chiar dacă e gata legea pe 1 ianuarie şi este promulgată, ea nu poate fi aplicată pentru că e un întreg sistem de pus în aplicare.

El a precizat că deja se fac nişte simulări pe softuri în minister pe legea pensiilor.

„Vă spun fără nicio reţinere, am intrat într-o dinamică şi eu cred că avem capacitatea, ca un guvern al României să fie eficient. Nu am ascuns nimic nimănui, nici presei. E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal ca Comisia să ne dea feedback. O să începem din nou negocierile, cred că săptămâna aceasta o să ajung şi eu la Bruxelles, o să am o discuţie şi la Comisie. (..) Chiar mă bucur că reuşim totuşi să decuplăm din legea salarizării, legea pensiilor şi reforma fiscală. N-a fost trecută nici de PSD, nici de Ciolacu. Ştiţi foarte bine că acel PNRR a fost ţinut la secret, am aflat mai în detaliu acum de când sunt premier. Cu adevărat, cerinţele la un prim-ministru social-democrat de la «ciuma roşie» sunt urgente şi rapide, chiar după o lună sau două. Nu mă deranjează, vom face faţă”, a mai spus Ciolacu, otrivit News.ro.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri