Exclusiv Ciolacu despre Simion: Apare un politician care manipulează cum că vom avea bombe prin București

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu si george simion
Ciolacu a fost întrebat de Simion care este cota de emigranți pe care a acceptat-o premierul în schimbul „iluzoriului” Air Schengen. FOTO: Colaj Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

În cadrul „Săptămânii președinților”, liderii partidelor parlamentare pun întrebări omologilor invitați la Digi24. Luni, Marcel Ciolacu a fost întrebat de liderul AUR, George Simion, care este cota de emigranți pe care a acceptat-o premierul în schimbul „iluzoriului” Air Schengen. Ciolacu a spus că este „o minciună grosolană”, adăugând că „nici nu se pune problema de cote, de Afganistan, de sirieni”. Premierul a mai explicat că din emigranții din Austria aproape 3% au tranzitat România.

George Simion: „Care este cota de emigranți pe care a acceptat-o Marcel Ciolacu în schimb cu acest iluzoriu Air Schengen?”

Marcel Ciolacu: „Este o minciună grosolană. Am înțeles, după manipulările cu cash-ul, după vaccinări, e o nouă temă. Austria e o țară mândră și cu un cancelar mândru. Din emigranții din Austria aproape 3% au tranzitat România. În primul rând, Austria nu a pus o condiționalitate sau cărui stat se adresează. Ok, României și Bulgariei, fiindcă suntem la pachet. Știm foarte bine că nu există migrație afgană și sirieni pe teritoriul României. În momentul în care cer azil sau sunt depistați de autoritățile din Austria se știe traseul fiecărei persoane, pentru că avem informații comune. Discutia cu ministrul de Interne a fost de acei 3% care au tranzitat România. Nici nu se pune problema de cote, de Afganistan, de sirieni. N-a vorbit nimeni de așa ceva. Trebuie să ne întărim frontierele? Da. Avem programul european convenit cu președintele Comisiei, de 1,2 miliarde, întărirea frontierelor comune cu Ucraina, cel mai mare proiect finanțat de UE, întărirea frontierei cu Republica Moldova. Avem cea mai lungă frontieră cu un stat aflat în conflict în Europa. Trebuie să ne asumăm aceste lucruri. Ne așteptam să iasă Austria și să spună că „am avut dreptate, ne-am răzgândit”?. Normal că există o retorică publică și de aceea apare un politician care va umple TikTok-ul și Facebook-ul și va manipula românii cum că noi luăm afganistani și vom avea bombe în București.”

Întrebat și dacă România intră în Air Schengen în acest an, premierul a spus că „sunt șanse mari să facem acest pas”.

Marcel Ciolacu: „Sunt șanse mari să facem acest pas, în anul acesta să fie decizia și din martie să intrăm cu adevărat. Insistăm să avem un calendar și pentru partea terestră.”

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri